Kollased läätsed on hea taimse valgu allikas.
Jaapani oad on väga maitsvad! Need on rikkad taimsete valkude, kiudainete, vitamiinide ja mineraalainete poolest.
Orgaanilised kikerherned on kõhtu toitev toiduaine. Sisaldab palju taimseid valke ja kiudaineid. Sobib lisamiseks hautistele, salatitele ja suppidele.
Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid, mis on inimorganismile ülimalt kasulikud. Mahedalt röstitud tatratangu kasutatakse tavaliselt õhtusöögi koostisosana koos köögiviljade või guljaššiga ning lisandina suppidele, hautistele ja pasteetidele.
Mustad läätsed – musta kaaviari meenutavad väikesed läätsed, seetõttu kutsutakse neid ka Belugaks. Beluga läätsed on hea valkude, kiudainete, raua ja muude oluliste toitainete allikas. Sobib salatitesse, hautistesse, suppidesse.
Boliivia tuvi (kynva) on hea valguallikas, sisaldades kõiki üheksat asendamatut aminohapet, muutes selle täielikuks valguallikaks. Kynvo on rikas ka kiudainete, vitamiinide ja mineraalainete poolest.
Orgaanilised purustatud maisitangud, saadud maisiteradest. Nendest valmistatakse kuulsat Itaalia polentat, mis võib olla ka magus, nt. hommikusöögiks kuivatatud puuviljadega ja soolaseks - pearoogadega.
Punastel läätsedel on peen õrn maitse, need sobivad täiuslikult lastele, taimetoitlastele, veganitele ja laktoositalumatuse puhul.
Orgaanilised kollased herned on äärmiselt toitvad ja neid kasutatakse sageli traditsioonilistes roogades, nagu hernesupp või herneste ja kreekeritega suupiste.
Orgaanilised mungoad on üks väärtuslikumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev köögiviljade ja teraviljadega, suppide või hautistega.
Maheda maitsega orgaanilised punased läätsed. Sobib taimetoitlastele, veganitele ja laktoositalumatusega inimestele. Oma maheda maitse tõttu sobib eriti hästi lastetoiduks. Kiiresti valmiv – leotamist pole vaja.
Mahe kaunviljade segu on suppide valmistamisel asendamatu.
Mahe täistera kuskuss on valmistatud täistera mannajahust. Küpsetades muutub see kohevaks konsistentsiks, maheda maitsega ning sobib suurepäraselt salatitesse, lisanditesse või pudrusse.
Hindi sõna „basmati” tähendab aromaatset. Riisil on meeldiv kerge pähkline aroom, ning see keeb kiiresti. See on suurepärane süsivesikute allikas.
Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid, mis on inimorganismile ülimalt kasulikud. Mahedalt röstitud tatratangu kasutatakse tavaliselt õhtusöögi koostisosana koos köögiviljade või guljaššiga ning lisandina suppidele, hautistele ja pasteetidele.
Ideaalne putrude, suppide ja küpsetiste tegemiseks.