Mahepõllutatud speltaterades on rohkem toitaineid kui tavalises kuskussis. Küpsetades muutub see kohevaks konsistentsiks, maheda maitsega ning sobib suurepäraselt salatitesse, lisanditesse või pudrusse.
Sobib suurepäraselt putrudesse, suppidesse ja küpsetistesse.
Mahe täistera kuskuss on valmistatud täistera mannajahust. Küpsetades muutub see kohevaks konsistentsiks, maheda maitsega ning sobib suurepäraselt salatitesse, lisanditesse või pudrusse.
Rohelised läätsed on suurepärane taimse valgu allikas. Sobib suppidesse, salatitesse ja hautistesse.
Kinoa on toitainerikas iseseisvana ega vaja segamist teiste toiduainetega.
Amarandi seemned on hea valgu, kiudainete ja asendamatute aminohapete allikas. Paisutatud amarandiseemned on maitsvad ka üksi süües, lisatuna kuiva hommikusöögile, magustoitudele, jogurtile või salatitele, köögivilja- ja kaunviljaroogadele.
Orgaanilised kuumtöötlemata tatratangud on maheda ja õrna maitsega. Kasutatakse enamasti suppide, hautiste, pasteetide, frikadellide, leivamäärete lisandina.
Hindi sõna „basmati” tähendab aromaatset. Pruun riis sisaldab rohkem tarvilikke toitaineid kui valge riis ning seda peetakse tervislikumaks alternatiiviks.
Hernes on üks toitainerikkamaid taimseid saadusi, mis ergutab seedemahlade eritumist, sisaldab rohkelt valke, süsivesikuid, mineraalaineid. Oma kõrge toiteväärtuse tõttu on herned suurepärane toode, mis rikastab teie igapäevast toitumist. Samuti on neis palju kiudaineid, mis on olulised seedimise ja terve sooletegevuse reguleerimiseks ja säilitamiseks.
Nisukatrupe kasutatakse mitmel erineval viisil: lisandiks, salatiteks, putrudeks, saiadeks ja idandamiseks.
Tatart peetakse üheks kõige kasulikumaks toidukultuuriks maa peal. Selles on rohkem mineraale kui enamikus teistes ristõielistes põllukultuurides. Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid.
Tatart peetakse üheks kõige kasulikumaks toidukultuuriks maa peal. Selles on rohkem mineraale kui enamikus teistes ristõielistes põllukultuurides. Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid.
Jaapani oad on väga maitsvad! Need on rikkad taimsete valkude, kiudainete, vitamiinide ja mineraalainete poolest.