Kinoa-köögiviljakattega baklažaanid

    Vaja läheb: 1 baklažaani, mis on lõigatud 8 viiluks (kokku umbes 380 g) 2 spl röstitud seesamiseemneõli5-6 spl taimeõli (või vastavalt vajadusele)2,5 cm suurust tükki ingverijuurt, peene riiviga riivitud1 noort suvikõrvitsat1 punast paprikat, seemnetest puhastatud100 ml vett200 g läbi pestud kinoad3 spl sojakastet0,5 sidruni mahla0,5 tl soola kinoa keetmiseks, teist sama palju köögiviljade maitsestamiseks0,25 tl jahvatatud musta pipartkimbukest värsket koriandrit, pestud ja jämedalt hakitud Valmistamine: Kuumuta ahi temperatuurini 180 °C. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja suvikõrvits ribadeks. Vala kinoale vett (kaks korda rohkem kui seemneid), lisa sool ja pane keema. Keeda madalal kuumusel kaane all 15 minutit. Võta valmis kinoa tulelt. Aja taimeõli praepannil kuumaks ja rösti baklažaanid mõlemalt poolt kõrgel kuumusel. Pane röstitud baklažaanid ümarasse kõrgete servadega küpsetusvormi. Valmista eraldi kausis kaste: sega omavahel riivitud ingver, sidrunimahl, vesi, seesamiõli ja sojakaste. Klopi kaste korralikult läbi ja vala pool kogusest baklažaanidele. Raputa peale jahvatatud musta pipart. Kuumuta pannil veel veidi taimeõli ning lisa paprika ja suvikõrvits. Hauta köögivilju segades, kuni need on pehmed ja kergelt pruunistunud. Maitsesta köögiviljad soolaga ning sega keedetud kinoa ja ülejäänud kastmega. Laota kinoa-köögiviljasegu baklažaanidele, tasanda pind ja pane ahju. Küpseta 10-15 minutit, kuni pind on kergelt pruunistunud. Serveeri kuumalt, raputa peale rohkesti värsket koriandrit. Sellest kogusest saab: 3-4 portsjonit.

Ingredients

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login