Kana mee-seesami kastmes

    Koostisosad:


    450 g kanakoiba
    1/2 tl soola
    1/4 tassi maisitärklist või kartulitärklist
    1/3 tassi taime- või mis tahes neutraalset õli
    Hakitud kevadsibulat

    Kastme jaoks:
    1/2 tassi (125 ml) vedelat mett
    2 ½ supilusikatäit tavalist sojakastet
    2 supilusikatäit seesamiõli
    1/2 supilusikatäit valget suhkrut või roosuhkrut
    1 supilusikatäis seesamiseemneid
    1 supilusikatäis maisitärklist või kartulitärklist
    3 purustatud küüslauguküünt
    2 tl Shaoxing veini toiduvalmistamiseks, kuiva valget veini või kanapuljongit (alkoholivaba versiooni jaoks)
    2 tl riisiäädikat või õunasiidriäädikat
    ¾ tassi vett, toatemperatuuril

    Valmistamine:


    1. Sega väikeses kausis loetletud kastme koostisosad ja pane kõrvale.
    2. Lõika kana 4 cm suurusteks tükkideks ja aseta suurde kaussi. Maitsesta soolaga.
    3. Lisa maisitärklis ja kata iga kanatükk ühtlaselt. Vajadusel võid lisada veel maisitärklist.
    4. Kuumuta taimeõli suurel pannil keskmisel-kõrgel kuumusel. Prae paneeritud kana väikeste portsjonitena kuldpruuniks ja krõbedaks (kokku umbes 6-8 minutit, keerates poole peal). Tõsta praetud kana restile või paberrätikuga vooderdatud taldrikule.

    5. Eemalda pannilt liigne õli ja vala kaste peale. Hauta tasasel tulel, kuni see pakseneb.
    6. Sega kana kastmega. Seejärel eemalda tulelt; kaunista rohelise sibulaga.

    Saagis: 3 portsjonit
    Retsept: christieathome.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login