See on mustika-virsikupiruka retsept, mis on munavaba, piimavaba ja rafineeritud suhkruvaba!
Koostisosad:
Koogitainas:
2 tassi universaalset jahu (või valget speltanisujahu)
2/3 tassi toorest roosuhkrut (või tavalist suhkrut, pruuni suhkrut, kookossuhkrut)
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
1/2 tassi lahjat oliiviõli (või rapsiõli)
1 tass mandlipiima (sobib iga piim, näiteks kaera-, soja- või kookospiim)
1 teelusikatäis kaneeli
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1/4 tassi värskeid mustikaid (külmutatud mustikate kasutamisel võtab küpsetamine palju kauem aega ja tainas on liiga pehme, seega me ei soovita selles retseptis külmutatud mustikaid kasutada)
Virsiku- ja mustikakate:
3 supilusikatäit universaalset jahu
2 supilusikatäit toorest roosuhkrut
1 tass konserveeritud virsikuviile (nõrutatud, nõrutatud)
1 tass värskeid mustikaid
Purukatte jaoks:
2/3 tassi universaalset jahu
1/3 tassi toorest roosuhkrut
4 supilusikatäit lahjat oliiviõli
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
Valmistamine:
1. Kata 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm suure küpsetuspaberiga – piisavalt suurega, et see ulatuks üle koogipõhja. vormi servad (et kooki oleks lihtsam vormist eemaldada ja restile jahtuma panna). Pihusta vormi põhi ja küljed õliga. Pane kõrvale.
2. Ava virsikuviilude purk ja kurna vedelik läbi sõela. Aseta viilud suurele paksule paberrätikule. Aseta paberrätik virsikuviilude peale ja vajuta või patsuta, et virsikuvedelik imaks.
3. Pane kurnatud virsikuviilud kaussi, lisa 1 tass mustikaid, 3 supilusikatäit jahu ja 2 supilusikatäit suhkrut.
4. Sega puuviljaviilud kätega, et need ühtlaselt suhkru-jahu seguga katta. Pane kõrvale.
5. Sega väikeses kausis kõik purukatte koostisosad, sega kahvliga ja hõõru sõrmedega, et moodustuks puru. Pane kõrvale.
6. Kuumuta ahi 180 °C-ni.
7. Suures kausis sega kokku kuivad koostisosad: jahu, suhkur, küpsetuspulber ja kaneel. Vahusta, kuni segu on ühtlane. Lisa märjad koostisosad: õli, piim ja vanill. Sega kummist spaatliga, kuni saad ühtlase ja paksu koogitaigna. Soovi korral võid segada hulka 1/4 tassi mustikaid (valikuline) – see oleks maitsev, aga pikendaks ka küpsetusaega.
8. Vala koogitainas ühtlaselt ettevalmistatud küpsetusvormi.
9. Aseta rullitud puuviljad koogitaigna peale, jaota need ühtlaselt laiali ja suru sõrmedega kergelt alla (kuid mitte liiga palju).
10. Puista purusegu puuviljadele – puuviljad on vaevu nähtavad, aga nii see peakski olema.
11. Küpseta kooki 65–75 minutit 180 °C juures (kuni koogi keskele torgatud pikk ja õhuke puutikk tuleb välja peaaegu puruta).
12. Lase koogil vormis 10 minutit jahtuda.
13. Enne vormi väljavõtmist libista noaga mööda koogi servi, olles ettevaatlik, et koogi külgi ei purustaks.
14. Ava ettevaatlikult lahtikäiv koogivorm ja aseta kook restile, tõstes küpsetuspaberi väljaulatuvad servad üles.
15. Lase enne viilutamist restil 1 tund jahtuda.
Saagis: 12 tükki
Retsept: theconsciousplantkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login