Buddha kauss on ümmargune kauss, mis on täidetud tervisliku, värvilise ja mitmekesise taimetoiduga.
Proovige seda Buddha kaussi riisinuudlite, kreemja kuldpruuni kastme ja seesamiseemnetega!
Koostisosad:
Kurkumi ja tahini (seesamipasta) kastme valmistamiseks:
1/2 tassi TAHINIT (seesamipasta)
1/4 tassi valget riisiäädikat
1/2 tassi vett
1 tl vahtrasiirupit
1 tl kurkumipulbrit
1/4 tl ingverit
1/4 tl musta pipart
1/2 tl soola
Buddha kausi valmistamiseks:
200 grammi riisinuudleid (50 grammi portsjoni kohta)
1 purk kikerherneid
1/2 supilusikatäit avokaadoõli
1 avokaado, viilutatud
2 tassi riivitud jääsalatit
2 tassi riivitud punast kapsast
1 keskmine kurk, viilutatud
1 keskmine porgand, kooritud ja viilutatud
4 redist, viilutatud
Viilutatud sibulalehed
4 piparmündilehte, hakitud
4 supilusikatäit peeneks hakitud värsket koriandrit
1 supilusikatäis (mustad) seesamiseemned
Serveerimiseks: 1 laim, viilutatud (valikuline)
Valmistamine:
1. Pane kikerherned sõelale, loputa voolava vee all ja nõruta, eemaldades nii palju niiskust kui võimalik. Seejärel pane kikerherned ja õli suurde kaussi ja sega läbi. Kuumuta ahi 200 °C-ni. Laota kikerherned ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 22 minutit.
2. Valmista riisinuudlid pakendil olevate juhiste järgi, seejärel nõruta ja loputa külma vee all. Pane kõrvale.
3. Valmista kaste: Pane kõik kastme koostisosad kaussi ja vahusta ühtlaseks ja kreemjaks.
4. Laota neli kaussi võrdsetes kogustes pasta, krõbedad kikerherned, köögiviljad ja värsked ürdid. Nirista peale soovitud kogus kastet ja puista peale seesamiseemneid. Serveeri laimiviiluga (valikuline).
MÄRKUS. Võid kasutada ka otse purgist kikerherneid. Kikerherneste asemel võid kasutada EDAMAME ube või TOFUt.
Kaste lisab palju maitset, seega pole vaja lisada soola.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: plantbasedfolk.com
Only registered users can comment.
Register or Login