Wokiroog on Aasias populaarne toiduvalmistamisviis.
Selle meetodi puhul küpsetatakse koostisosi wok-pannil pidevalt segades; kasutatakse väikest kogust väga kuuma õli.
Koostisosad:
350–400 g eriti kõva tofut
2 supilusikatäit (pluss 1 teelusikatäis) maisitärklist
1/3 tassi madala naatriumisisaldusega sojakastet
1/4 tassi vett
2 supilusikatäit HOISIN-kastet
1 ½ supilusikatäit riisiäädikat
1 supilusikatäis hakitud küüslauku (umbes 3 küünt)
1 supilusikatäis hakitud värsket ingverit
3 supilusikatäit rapsiõli (või viinamarjaseemne- või muud neutraalset õli); ja vajadusel rohkem
2 õisikuteks lõigatud brokolit (umbes 5–6 tassi)
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
2 tl röstitud seesamiõli
Hakitud roheline sibul (umbes 1/2 tassi)
2 supilusikatäit röstitud seesamiseemneid
Serveerimiseks: keedetud pruun riis või kinoa
Valmistamine:
1. Nõruta TOFU paberrätikutega väga hästi, vahetades rätikuid vastavalt vajadusele. Vajuta TOFUt kergelt, et liigne vesi välja pigistada (kuid mitte liiga kõvasti, et see ei mureneks). Lõika TOFU kuubik keskelt pooleks (nagu lõikaksid hamburgerisaia) ja seejärel lõika 2-3 cm kuubikuteks. Aseta suurele taldrikule või küpsetusplaadile ja nõruta uuesti kergelt.
2. Kata TOFU kuubikud aeglaselt ja ühtlaselt 2 supilusikatäie maisitärklisega (võid alustada 1/2 supilusikatäie abil, segada ja seejärel korrata neid samme veel paar korda). Sega sõrmedega õrnalt, et TOFU oleks võimalikult ühtlaselt kaetud.
3. Sega väikeses kausis sojakaste, vesi, HOISIN, riisiäädikas, küüslauk, ingver ja ülejäänud 1 teelusikatäis maisitärklist.
4. Kuumuta suurel mittenakkuval pannil (või wokis) 1 supilusikatäis õli (keskmisel-kõrgel kuumusel). Kui see on kuum, lisa brokkoli, sool ja pipar. Küpseta aeg-ajalt segades, kuni brokkoli on krõbe-pehme ja pehme (umbes 5 minutit). Tõsta taldrikule.
5. Lisa pannile keskmisel-kõrgel kuumusel ülejäänud 2 supilusikatäit õli. Lisa TOFU ühe kihina ja küpseta, segades iga 3 minuti järel, kuni TOFU on igast küljest kuldpruun. TOFU võib kokku kleepuda ja mõned tükid võivad veidi mureneda. Kasuta tugevat lusikat, et eraldada kõik kokku kleepunud tükid ja ära muretse murenenud tükkide pärast – need on ülimaitsvad!
6. Pane brokkoli tagasi pannile ja vala peale kaste. Sega ja hauta, kuni brokkoli on läbi soojenenud ja kaste on veidi paksenenud (umbes 1 minut). Sega hulka seesamiõli ja roheline sibul. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri kuumalt riisiga.
Portsjonid: 4
Retsept: wellplated.com
Only registered users can comment.
Register or Login