Koostisosad:
570 g kanarindaliha (umbes 2 suurt), lõigatud suupärasteks tükkideks
2 spl maisitärklist (või noolejuurepulbrit)
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
1 ½ spl rapsiõli
3 keskmist punast paprikat, seemned eemaldatud, lõigatud suupärasteks tükkideks
1 suur brokkoli, lõigatud õisikuteks (umbes 4 tassi)
1 kimp rohelise sibula, õhukeselt viilutatud
2/3 tassi kuivröstitud soolamata india pähkleid
Serveerimiseks: keedetud pruuni riisi või boliivia tuvi
Kastme jaoks:
1/4 tassi madala naatriumisisaldusega sojakastet
3 spl riisiäädikat
2 spl mett (ja maitse järgi rohkem)
1 spl värskelt riivitud ingverit
2 hakitud küüslauguküünt (umbes 2 tl teelusikatäit)
1/4 kuni 1/2 tl tšillihelbeid (ja maitse järgi rohkem)
Valmistamine:
1. Sega väikeses kausis kanatükid maisitärklise, soola ja pipraga.
2. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa kana ja küpseta 4 minutit, kuni see on kergelt pruunistunud. Lisa paprika, brokkoli ja roheline sibul. Jätka küpsetamist, kuni kana on läbi küpsenud ja köögiviljad on krõbedad ja pehmed (umbes 5 minutit veel). Sega hulka india pähklid ja küpseta veel 30 sekundit.
3. Samal ajal kui kana ja köögiviljad küpsevad, valmista kaste. Sega väikeses kausis sojakaste, riisiäädikas, 2 supilusikatäit mett, ingver, küüslauk ja 1/4 teelusikatäit tšillihelbeid. Maitsesta ja lisa vajadusel veel mett ja/või tšillihelbeid. Vala kaste pannile ja sega, et kana oleks hästi kaetud. Serveeri kohe pruuni riisiga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: wellplated.com
Only registered users can comment.
Register or Login