Salat virsikute ja burrataga

    Koostisosad:


    Kastme jaoks:
    1 ½ supilusikatäit valge veini äädikat
    1 supilusikatäis mett
    1/2 teelusikatäit soola
    1/2 teelusikatäit purustatud tšillihelbeid
    3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
    3 supilusikatäit hakitud šalottsibulat

    Salati jaoks:
    1/4 tassi viilutatud mandleid
    450 g tomateid, südamikust puhastatud, lõigatud 1 cm viiludeks
    450 g virsikuid, kivist puhastatud ja lõigatud 1 cm viiludeks
    225 g BURRATA juustu
    1/4 tassi rebitud värskeid piparmündilehti


    Valmistamine:


    1. Valmista kaste: Väikeses kausis vahusta äädikas mee, soola ja purustatud tšillihelvestega. Sega hulka oliiviõli, kuni segu on emulgeerunud (purgi kasutamisel võid selle tihedalt sulgeda ja loksutada, kuni oliiviõli on segunenud). Seejärel sega hulka šalottsibul. Kastme saab ette valmistada ja külmkapis kuni kolm päeva säilitada.
    2. Rösti mandleid: Aseta viilutatud mandlid väikesele kuivale pannile keskmisel kuumusel. Rösti, sageli segades, umbes 3–5 minutit, kuni pähklid on kuldpruunid ja lõhnavad. Pane kõrvale ja lase jahtuda.
    3. Laota tomati- ja virsikuviilud vaheldumisi tasasele serveerimisvaagnale. Nirista peale pool kastmest. Rebi burrata juust suurteks tükkideks ja puista peale. Maitsesta juust ohtralt soolaga. Nirista ülejäänud kaste salatile, puista peale rebitud piparmündilehti ja röstitud mandleid ning serveeri.

    Saagis: 5 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login