Hommikusöögikausid (keedetud muna, köögiviljad, jogurtikaste ürtidega)

    Koostisosad:

    Porgandite ettevalmistamine:

    2 keskmist porgandit
    2 tl sidrunimahla
    1 tl ekstra neitsioliiviõli
    1/4 tl köömneid
    1/4 tl koriandrit
    Meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart

    Jogurtikastme jaoks:
    2 tassi Kreeka jogurtit, täispiima
    2 supilusikatäit sidrunimahla
    2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
    2 küüslauguküünt
    1/2 tl meresoola
    1/3 tassi murulauku (jäta osa kaunistuseks)
    1/3 tassi värsket basiilikut
    1/4 tassi värsket piparmünti
    Värskelt jahvatatud musta pipart

    Kausside jaoks:
    Peotäis salatit
    1 keskmine peet, väga peeneks hakitud
    4 redist, õhukeselt viilutatud
    2 väikest tomatit, viilutatud
    2 pehmelt keedetud muna
    extra neitsioliiviõli õli puistamiseks
    meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart

    Valmistamine:


    1. Pehmelt keedetud munade valmistamine: Lisa vesi keskmise suurusega kastrulisse ja lase madalal kuumusel keema tõusta. Kasutades vahukulpi, lase munad ettevaatlikult vette ja keeda madalal kuumusel 7 minutit. Võta munad välja ja lase kohe umbes 3 minutit jääveega kausis jahtuda. Kui munad on jahtunud, koputa iga muna põhja, et koor veidi praguneks. Võta väike lusikas ja libista seda õrnalt muna ümber, et see lahti saada ja koorest eemaldada. Pane kooritud munad kõrvale.

    2. Valmista vürtsikas porgandisalat: riivi porgandid (seda on kõige lihtsam teha köögikombaini riivimiskettaga). Seejärel pane porgandid väikesesse kaussi ja sega sidrunimahla, oliiviõli, köömnete, koriandri ning näpuotsatäie soola ja pipraga. Pane kõrvale ja puhasta köögikombain.

    3. Valmista jogurtikaste: sega köögikombainis jogurt, sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk ja sool. Lisa murulauk, basiilik ja piparmünt ning sega ühtlaseks.

    4. Valmista hommikusöögikausid: sega kokku salat, porgandid, peet, redis, tomatid ja pehmeks keedetud munad. Nirista kaussidele oliiviõli ja maitsesta soola ja pipraga. Serveeri jogurtikastmega. 5. Säilita ülejäänud jogurtikaste külmkapis kuni 3-4 päeva. See sobib suurepäraselt köögiviljade kastmiseks, võileibadele määrimiseks või salatite peale panemiseks.


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login