Koostisosad:
2/3 tassi hakitud porrut (ainult pehmed valged ja helerohelised osad)
Extra virgin oliiviõli niristamiseks
1 küüslauguküüs, hakitud
2 väikest suvikõrvitsat, hakitud (+ õhukeselt viilutatud suvikõrvitsaribad supi kaunistamiseks)
1/4 tassi kanepiseemneid
1/2 sidrunimahla või rohkem maitse järgi
1/2 supilusikatäit miso pastat
1 tass vett (või rohkem vajadusel)
1/2 tassi värsket basiilikut
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
küüslaugukrutoonide jaoks:
2 tassi juuretiseleiba, kuubikuteks lõigatud
1/2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
Extra virgin oliiviõli niristamiseks
Valmistamine:
1. Lõika porru valge ja heleroheline osa rõngasteks. Pese hoolikalt, nõruta ja patsuta kuivaks.
2. Kuumuta väikesel praepannil keskmisel-madalal kuumusel sorts oliiviõli. Lisa porru, näpuotsatäis soola ja küpseta pehmenemiseni, 5-8 minutit. Maitsesta – porru peaks olema kergelt poolläbipaistev ja mitte kibe. Sega hulka küüslauk ja kuumuta veel 30 sekundit. Tõsta tulelt.
3. Sega blenderis porrulaugu segu suvikõrvitsa, kanepiseemnete, sidrunimahla, misopasta, vee ja näpuotsatäie pipraga ning püreesta ühtlaseks massiks. Lisa basiilik ja püreesta uuesti. Maitsesta ja lisa vajadusel veel sidrunit või soola. Lisa veel vett, kui soovid vedelamat konsistentsi.
4. Valmista küüslauguröstsai: Kuumuta ahi 175 °C-ni ja kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Sega küpsetusplaadil krutoonid küüslaugu ja oliiviõliga. Küpseta umbes 8 minutit, kuni need on krõbedad. Serveeri suppi toatemperatuuril või kergelt jahutatult koos küüslaugukrutoonide ja oliiviõliga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login