Grillitud halloumi juust on suurepärane eelroog või lisand salatitele ja võileibadele!
Koostisosad:
225 g halloumi juustu, lõigatud 1 cm viiludeks
2½ spl ekstra neitsioliiviõli
½ tl kuivatatud pune
1 sidrun, pooleks lõigatud
1½ tl hakitud värsket tüümiani
Serveerimiseks: pitaleib (valikuline)
Valmistamine:
1. Kuumuta grill keskmise-kõrge temperatuurini (umbes 200 kraadi Celsiuse järgi). Veendu, et grill on VÄGA puhas, vastasel juhul võib halloumi kõrbeda.
2. Sega väikeses kausis 1½ spl oliiviõli ja pune.
3. Lõika halloumi juust 1 cm paksusteks viiludeks.
4. Pintselda halloumi mõlemad pooled marinaadiga.
5. Määri grill ohtralt õliga. Grilli halloumit 2–6 minutit, keerates üks või kaks korda, kuni tekivad grillijäljed. Aseta sidruni lõikepool allpool grillile ja grilli, kuni tekivad grillijäljed. Kui soovid pitat grillida, pintselda seda oliiviõliga ja grilli seejärel minut või kaks mõlemalt poolt, kuni see on läbi kuumenenud.
6. Tõsta grillitud halloumi ja sidrun taldrikule. Nirista juustule ülejäänud 1/2 supilusikatäit oliiviõli. Pigista peale grillitud sidrunimahl. Puista peale tüümiani. Serveeri juustu soojalt pitaleivaga, segatuna salatiga või kuidas iganes soovid.
Portsjonid: 12
Retsept: wellplated.com
Only registered users can comment.
Register or Login