Vegan mandlijahust küpsised mustikatega (gluteenivabad)

    Koostisosad:


    2 tassi (225 g) mandlijahu
    1/3 tassi vahtrasiirupit või muud vedelat magusainet
    1/4 tassi sulatatud ja jahutatud kookosõli (mõõtke sulatatud kookosõli maht). Kookosõli võib asendada sulatatud veganvõi, oliiviõli või avokaadoõliga.
    1/2 tassi (90 g) värskeid mustikaid

    Valikulised koostisosad:
    1 tl vaniljeekstrakti
    1/4 tl soola
    Mandlilaastud


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga; määri kergelt kookosõliga. Pane kõrvale.
    2. Suures kausis sega kokku mandlijahu, vahtrasiirup ja sulatatud kookosõli. Lisa vaniljeekstrakt ja sool, kui kasutad.
    3. Sega kummist spaatliga, kuni moodustub tainas.
    4. Sega ettevaatlikult värsked mustikad sisse (neid purustamata).
    5. Jaga tainas 8 palliks; tainas jääb kleepuv – võid käsi õlitada.
    6. Aseta iga tainapall ettevalmistatud küpsetusplaadile, jättes nende vahele 2-3 cm ruumi. Kui soovid, et küpsised jääksid lamedad, vajuta kergelt peale. Puista peale mandlilaaste ja vajuta kergelt, et need paremini kinni jääksid. Need küpsised ei laiali küpsemise ajal palju, seega jääb selles etapis antud kuju küpsetamisel enam-vähem samaks.

    7. Küpseta küpsiseid 15-18 minutit 180 °C juures (restil ahju keskel), kuni servad on kuldpruunid.

    8. Lase neil küpsetusplaadil 15 minutit jahtuda, seejärel lükka spaatliga iga küpsise alla ja lase neil restil 1 tund jahtuda.

    Saagis: 8 küpsist
    Retsept: theconsciousplantkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login