Koostisosad:
1 tass kaerahelbeid
1 spl tšiiaseemneid
1/3 tassi universaalset nisujahu (või muud valitud jahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1/4 tl küüslaugupulbrit
1 tl GARAM MASALA või SAMBAR
Köögiviljade jaoks:
1/2 tassi hakitud paprikat
1/2 tassi peeneks hakitud porgandit
1/4 tassi hakitud sibulat
1/2 tassi hakitud tomateid
1/4 tassi hakitud koriandrit
„Märjad” koostisosad:
1 spl õli (kui õli ei kasuta, jäta vahele ja lisa 1 spl TAHINI või vegan jogurtit)
1 tass kuuma taimset piima, vett või puljongit
valikuline: 1-2 spl toidupärmi (või vegan juustu)
Valmistamine:
1. Lisa 20x25 cm või sarnase suurusega ahjuvormi (või 23x23 cm) kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, tšiiaseemned, sool ja vürtsid ning sega korralikult läbi. Lisa kõik köögiviljad ja sega uuesti korralikult läbi.
2. Seejärel lisa õli ja soojendatud piim ning sega korralikult läbi. Silu segu spaatliga ühtlaseks. Lase segul 5–10 minutit seista, kuni ahi kuumeneb.
3. Kuumuta ahi 180 °C-ni ja küpseta 35–45 minutit (kuni pealt on hüübinud ja servad kergelt pruunistunud).
4. Võta küpsetusvorm ahjust välja ja lase enne lõikamist täielikult jahtuda. Võid seda serveerida soojalt või külmalt, ketšupi, chutney (India määre), sidrunimahla või muude maitseainetega (või ilma igasuguste lisanditeta).
5. Lõika ja pane õhukindlasse anumasse külmkappi kuni 4 päevaks (või sügavkülma kuni 2 kuuks). Kuumuta uuesti ahjus või õhufritüüris.
MÄRKUS. Rikkalikuma versiooni saamiseks võid kuivale segule lisada 1/4 tassi mandlijahu või hakitud pähkleid. Valgurikas hommikusöögi saamiseks võid lisada ka 1 tassi EDAMAME ube või keedetud ube!
Vahvlite valmistamiseks: lisa veel 1/3 tassi jahu. Lase segul 10 minutit seista; Küpseta vahvlirauas.
Saagis: 3 portsjonit
Retsept: veganricha.com
Only registered users can comment.
Register or Login