Vegan tacos Korea Gochujang pastaga

    Vegan tacod Korea gochujangi pastaga – ainulaadne kombinatsioon erinevatest tekstuuridest ja maitsetest!

    Koostisosad:


    Tofu valmistamiseks:
    425 g eriti kõva tofut, raskusega vähemalt 15 minutit pressitud
    1½ spl sojakastet (või TAMARI kastet)
    1-1½ spl vürtsikat GOCHUJANG pastat
    1 spl ingveri-küüslaugu pastat (või 3 küüslauguküünt, hakitud + 1 cm ingveritükk, kooritud ja hakitud)
    2 tl õli
    1 tl riisiäädikat
    1 spl vahtrasiirupit
    ½ tl musta pipart
    1 spl maisitärklist

    Kastme valmistamiseks:
    ¾ tassi vegan jogurtit või majoneesi
    1 spl GOCHUJANG pastat
    2 spl laimimahla (või kasuta laimimahla ja õunasiidriäädika segu)
    ¼ tl soola
    ¼ tl musta pipart
    ½ tl küüslaugupulbrit
    1 spl vahtrasiirupit

    Salati jaoks:
    3 tassi hakitud segaköögivilju: rohelist/punast kapsast, porgandeid, õunu (või muid krõmpsuvaid segaköögivilju teie valikul)

    Gochujangi pasta-vahtrasiirupikastme jaoks (valikuline):
    1 tl GOCHUJANG pastat
    1 tl vahtrasiirupit siirup
    1 supilusikatäis kuuma vett

    Muud koostisosad:
    6 väikest jahutortillat (gluteenivabad, soovi korral)

    Lisandid:
    marineeritud jalapeño paprikad (jalapenod), koriander, roheline sibul


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 205°C-ni. Suru TOFU raskusega peale ja pane kõrvale. Valmista marinaad kausis - sega kõik TOFU koostisosad, välja arvatud maisitärklis. Sega korralikult läbi. Murenna TOFU kaussi ja sega korralikult läbi, et see marinaadiga kattuks. Murenna mitte suuremateks kui 1 cm tükkideks (nii pruunistuvad need hiljem hästi).
    2. Puista TOFU segule maisitärklis ja sega korralikult läbi. Laota TOFU küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (laota korralikult laiali, et ei tekiks suuri tükke, kuna need ei eraldu küpsedes).
    3. Küpseta 25 minutit või kauem. 20 minuti pärast liiguta TOFU tükid: liiguta keskel olevad tükid servadele (ja vastupidi), kuna servad pruunistuvad kiiremini. Küpseta veel 5 minutit. Võta ahjust välja ja pane kõrvale.

    4. Samal ajal valmista salat: sega kausis kõik ülaltoodud kastme koostisosad. Maitsesta ja kontrolli maitset. Lisa veel jogurtit (kui soovid kreemjama tekstuuriga) või rohkem GOCHUJANG pastat (vürtsikama tekstuuri saamiseks). Pane umbes 2 supilusikatäit kastet hilisemaks kasutamiseks kõrvale (seda vajad tacode peale niristamiseks). Sega ülejäänud salatiseguga ja pane kõrvale. Muide, võid GOCHUJANG pasta vahele jätta ja teha tavalise salati!

    5. Seejärel valmista GOCHUJANG pasta-vahtrasiirupikaste: sega GOCHUJANG, vahtrasiirup ja kuum vesi. Sega korralikult läbi ja pane kõrvale.

    6. Soojenda tortillasid. Pane igasse tortillasse ohtralt salatit ja kata TOFUga. Nirista peale kõrvale pandud salatikastet ja GOCHUJANGi pasta-vahtrasiirupikastet (kui kasutad). Võid peale puistata marineeritud jalapeño paprikat, koriandrit või hakitud rohelist sibulat ja näpuotsaga soola.

    Saagis: 3 portsjonit
    Retsept: veganricha.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login