Koostisosad:
Tofu valmistamine:
400 g kõva või ekstra kõva TOFUt, pressitud raskusega vähemalt 15 minutit, seejärel lõigatud 1 cm paksusteks ja 4 cm laiusteks tükkideks
1 tl Kashmiri tšillipulbrit
1/2 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl soola
1 spl maisitärklist
2 tl sinepiõli või neutraalset toiduõli
Kastme jaoks:
2 tl õli
1½ tassi (240 g) hakitud punast sibulat
1/2 tl fenkoliseemneid
1/2 tl musti piprateri (jahvatatud)
3 küüslauguküünt, hakitud
1½ - 2 spl Kashmiri tšillipulbrit
1 must kardemon, kergelt purustatud
2 nelki
1 kaneelikoor, 4-5 cm pikk
Suur näpuotsatäis asafoetidat ehk "Hing" (valikuline)
1/4 tl kurkumit
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl soola
110 g tomatipüreed, maitsestamata tomatikastet või värskelt purustatud tomateid
Serveerimiseks:
koriander, sidrunimahl
veganjogurt või koort
Valmistamine:
1. Suru TOFU raskusega kokku ja lõika seejärel 4x5 cm paksusteks ristkülikukujulisteks tükkideks (umbes 1 cm paksused). Või võid TOFU lihtsalt rebida, et tekstuur oleks kanaliha moodi (nii imab TOFU rohkem maitset).
2. Lisa madalas kausis Kashmiri tšillipulber, küüslaugupulber, sool ja maisitärklis. Sega korralikult läbi. Lisa kaussi pool ülejäänud TOFU tükkidest ja sega, et need oleksid kaetud. Eemalda tükid, seejärel lisa eelnevalt kõrvale pandud TOFU ja sega uuesti läbi. Kui rebisid TOFU tavalisteks ristkülikuteks lõikamise asemel, lisa kõik tükid korraga ja sega korralikult läbi. Pane kõrvale.
3. Kuumuta suur pann keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa õli ja kui kuum, lisa TOFU. Jaota ühtlaselt laiali ja küpseta segamata 2-3 minutit (kuni põhi on kuldpruun). Pööra ümber ja küpseta teine külg, kuni see on kenasti pruunistunud. Tõsta pannilt ja pane kõrvale.
4. Valmista kaste: Lisa samale pannile 1 teelusikatäis õli (keskmisel-kõrgel kuumusel). Lisa sibul, apteegitilli seemned, must pipar ja 1/8 teelusikatäit soola. Sega ja prae, kuni sibulad on kuldpruunid. Meie kasutame siin terveid vürtse, sest jahvatame sibulasegu hiljem ühtlaseks pastaks. Kui sa ei taha sibulasegu jahvatada, kasuta jahvatatud apteegitilli seemneid ja jahvatatud musta pipart.
5. Lisa veidi vett, et sibul ühtlaselt küpseks. Lihtsalt ära lisa liiga palju, sest me tahame, et sibul oleks kuldpruun (parem veidi kuiv kui pudrus). Traditsiooniliselt kasutatakse selles retseptis praetud sibulat, aga seekord praeme seda kuldpruuniks.
6. Sibula praadimise poole peal lisa küüslauk ja jätka praadimist. Kui sibul on kuldpruun, pane see blenderisse. Lisa 1½ kuni 2 supilusikatäit Kashmiri tšillipulbrit ja 1 tass vett, seejärel püreesta segu ühtlaseks. Võimalik, et pead minuti püreestama, seejärel lase 2-3 minutit seista ja püreesta uuesti 30 sekundit. Kui segu on liiga paks, lisa vett, et see ühtlaselt seguneks.
7. Lisa samale pannile keskmisele kuumusele teelusikatäis õli. Lisa must kardemon, nelk ja kaneelikoor ning prae paar sekundit. Seejärel lisa asafoetida (kui kasutad), prae 2 sekundit; lisa püreestatud sibulasegu, tomatipüree, kõik jahvatatud vürtsid ja ülejäänud sool. Sega.
8. Loputa blender 1/2 tassi veega ja vala pannile. Seejärel lisa praetud TOFU viilud, alanda kuumust, kata kaanega ja hauta 20–30 minutit. Kaste peaks madalal kuumusel aeglaselt podiseda, et kõik maitsed vabaneksid. See pakseneb veidi ja pinnale ilmub punane õline läige. Isegi kui see nii ei lähe, värvus tumeneb ja roog hakkab rikkalikult lõhnama.
9. 20–25 minuti pärast maitse ja kontrolli soola ja maitseainete olemasolu. Soovi korral lisa veidi suhkrut või sidrunimahla. Lase veel paar minutit podiseda ja seejärel lülita kuumus välja. Kaunistada võib koriandri ja veganjogurtiga. Serveerida riisi, Boliivia polanda, naan-leiva, juuretisega leiva või grillitud köögiviljadega. Või teha pita-saiarullikesi hautatud TOFU, krõbedate köögiviljade ja marineeritud sibulaga.
Portsjonid: 3
Retsept: veganricha.com
Only registered users can comment.
Register or Login