Türgi jogurtijook ("ayran")

    See on vahune külm jogurtijook.

    Kui sul pole "baarmeni" šeikerit, saad sarnase tulemuse, valades jogurtijoogi kahe väga suure klaasi või kannu vahele. Vala kõrgelt, et saada võimalikult palju õhku – kõige parem on seda teha valamu kohal!

    Koostisosad:


    1/2 tassi suhkrutamata jogurtit (täispiim)
    3/4 tassi külma vett
    Sool
    Serveerimiseks: kuivatatud või värsket piparmünti (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Lisa jogurt, vesi ja sool (maitse järgi) "baarmeni" šeikerit. Sega kahvli või lusikaga.

    2. Sulge šeiker tihedalt. Loksuta jõuliselt umbes 10 sekundit.

    3. Ava ettevaatlikult kaas (võimalik, et pead peopesaga külge koputama). Lisa peotäis jääd, sulge tihedalt ja loksuta uuesti jõuliselt – jook peaks olema vahune.

    4. Ava blenderi kaas uuesti, vala klaasi, kaunista kuivatatud või värske piparmündiga ja serveeri.
    MÄRKUS: Kreeka jogurt on paksem kui Türgi jogurt. Kreeka jogurti kasutamisel lisa üks või kaks tilka vett. Kõigepealt klopi vesi ja jogurt kahvliga väga korralikult läbi ja seejärel klopi saumikseriga väga hoogsalt läbi.


    Saagis: 1 portsjon
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login