Tabbouleh salat

    Proovi seda idamaist salatit eriti peene bulguri, peterselli, mündi ja köögiviljadega!

    Koostisosad:


    1/2 tassi eriti peent bulgurit
    4 kõva tomatit, väga peeneks hakitud
    1 pikk kurk, väga peeneks hakitud
    2 kimpu peterselli, varred eemaldatud, pestud ja hästi nõrutatud, väga peeneks hakitud
    12-15 värsket piparmündilehte, varred eemaldatud, pestud, hästi nõrutatud, väga peeneks hakitud
    Sibulalehed, väga peeneks hakitud
    Sool
    3-4 supilusikatäit laimi- või sidrunimahla
    3-4 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
    Serveerimiseks: Rooma salatilehed (valikuline)


    Valmistamine:


    1. Pese bulgur ja leota vees 5-7 minutit. Nõruta hästi - pigista bulguritera kätega, et liigne vesi eemaldada. Pane kõrvale.
    2. Haki ülaltoodud köögiviljad, ürdid ja roheline sibul väga peeneks. Pane tomatid kindlasti sõelale, et liigne mahl nõrguks.
    3. Pane hakitud köögiviljad, ürdid ja roheline sibul kaussi. Lisa bulgur ja maitsesta soolaga. Sega õrnalt.
    4. Lisa laimimahl ja oliiviõli. Sega uuesti läbi.

    5. Kata salat kinni ja pane 30 minutiks külmkappi. Seejärel tõsta serveerimisvaagnale. Serveerida võib pitaleiva, Rooma salati, hummuse, baklažaanimäärde vms.

    Saagis: 6-8 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login