Kanalihapallid kookose-karrikastmega

    Koostisosad:


    Lihapallide jaoks:
    450 g lahjat kanahakkliha (või kalkunihakkliha)
    1 muna
    1/2 tassi PANKO riivsaia
    2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    1 jalapeno pipar, peeneks hakitud (koos seemnetega)
    1/4 tassi peeneks hakitud koriandrit
    1/4 tassi peeneks hakitud basiilikut
    1/4 tassi peeneks hakitud kevadsibulat
    1/2 tl jahvatatud kurkumit
    1/2 tl kollast karripulbrit
    1/2 tl köömneid
    3/4 tl soola

    Köögiviljade ja kookosriisi jaoks:
    1 supilusikatäis puhast kookosõli
    3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    1 supilusikatäis värskelt riivitud ingverit
    1/4 tassi peeneks hakitud kevadsibulat
    2 keskmist porgandit, viilutatud
    340 g rohelisi ube, otsad ära lõigatud ja lõigatud umbes 5 cm pikkusteks tükkideks
    1 purk (400 g) kookospiima
    1/3 tassi vett
    1/2 tl soola (ja maitse järgi rohkem)
    1 tass valget riisi JASMIINIKASTMEKS
    1 suur punane paprika, õhukeselt viilutatud

    Kollase kookoskarrikastme jaoks:
    1/3 tassi kookospiima
    1/4 tassi TAHINI (seesamipasta)
    1 riivitud küüslauguküüs
    1-2 tl puhast vahtrasiirupit (magustamiseks)
    1 tl kollast karripulbrit
    1/2 supilusikatäit värskelt riivitud ingverit
    1/2 tl jahvatatud kurkumit
    1/4 tl punast Cayenne'i pipart
    1/2 tl soola
    Värskelt jahvatatud musta pipart

    Kaunistamiseks:
    Laimilõigud
    1/4 tassi hakitud koriandrit
    1/4 tassi peeneks hakitud basiilikut
    1/4 tassi hakitud rohelist sibulat

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
    2. Suures kausis sega kõik lihapallide koostisosad: hakkliha (või kana), muna, riivsai, küüslauk, jalapeno pipar, koriander, basiilik, roheline sibul, jahvatatud kurkum, kollane karripulber, köömned ja sool. Sega puhaste kätega kalkun sisse. Kasuta küpsisekühvlit (või lihtsalt oma käsi), et vormida lihapallid. Vormi pallideks ja aseta need ettevalmistatud küpsetusplaadile, jättes need 5 cm kaugusele teineteisest. Peaks tulema umbes 14–16 lihapalli.
    3. Küpseta 15–20 minutit (kuni lihapallid on läbi küpsenud ja lihatermomeeter näitab 74 kraadi Celsiuse järgi). Pane kõrvale.
    4. Valmista riis ette: Lisa kookosõli suurde sügavasse praepanni ja aseta keskmisele-kõrgele kuumusele. Kui õli on kuum, lisa küüslauk, ingver, hakitud porgandid ja rohelised oad. Prae 2 minutit, seejärel lisa kookospiim, vesi ja sool. Lase keema tõusta ja lisa riis. Kata pott kohe kaanega, alanda kuumust ja küpseta 15–20 minutit.
    5. Kui riis on keedetud, sega see kahvliga kohevaks ja sega ettevaatlikult hulka punane paprika. Kata uuesti kaanega, lülita kuumus välja ja lase riisil veel 5 minutit auruda. Maitsesta ja lisa soovi korral veel soola.
    6. Keskmise suurusega kausis klopi kõik ülaltoodud karrikastme koostisosad ühtlaseks massiks. 7. Serveerimiseks: Jaga riis ja köögiviljad kausside vahel, seejärel tõsta peale lihapallid ja nirista peale karrikastet. Lõpeta pigistades peale värskelt pressitud laimimahla; kaunista värske koriandri, värske basiiliku ja rohelise sibulaga.

    MÄRKUS. Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta lihtsalt gluteenivabu riivsaia (või 2-3 supilusikatäit kookosjahu).


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitionalkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login