Võid maasikakompoti jätta tükiliseks või püreestada maitsvaks maasikakastmeks – suurepärane lisa pannkookidele, juustukookidele ja paljudele teistele magustoitudele!
Koostisosad:
450 g maasikaid (võib kasutada nii värskeid kui ka külmutatud maasikaid; külmutatud marjade kasutamisel vähenda vee kogust või jäta see sootuks välja; muide, osa maasikaid võib asendada ka teiste marjadega, näiteks murakate, mustikate jne.)
60 ml (1/4 tassi) vett
2 supilusikatäit sidruni- või laimimahla
2-4 supilusikatäit magusainet teie valitud kujul (sobib ükskõik milline granuleeritud või vedel magusaine; kui te suhkrut ei kasuta, sobib vahtrasiirup, pruuni riisi siirup, datlisiirup, erütritool jne.)
1/2 supilusikatäit maisitärklist (see paksendab kompotti; maisitärklise asemel võite kasutada noolejuurepulbrit, tapiokijahu/tärklist või kartulitärklist; kui te ei soovi tärklist kasutada, jätke vesi lihtsalt välja või keetke kompotti kauem - kuni see iseenesest pakseneb)
Lisakoostisosad (valikuline):
1/2 tl vaniljeekstrakti
1/2 tl sidrunikoort
Valmistamine:
1. Pese ja tükelda maasikad. Sõltuvalt suurusest võite need lõigata neljaks või väiksemateks tükkideks.
2. Pange kõik koostisosad keskmise suurusega kastrulisse ja segage, kuni maisitärklis on lahustunud ja tükke pole enam. Kui see on lahustunud, vähendage kuumust ja laske segul keema tõusta. Keetke madalal kuni keskmisel kuumusel umbes 6-8 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsestage ja lisage vajadusel magusainet või sidrunimahla.
3. Laske kompotil täielikult jahtuda (see pakseneb veelgi) ja valage puhastesse klaaspurkidesse. Võid seda saumikseriga püreestada - saate maasikakastme! Säilitage külmkapis kuni 10 päeva.
Retsept: elavegan.com
Only registered users can comment.
Register or Login