Koostisosad:
225 g juuretiseleiba või ciabattat, lõigatud 2-3 cm kuubikuteks
1 spl ekstra neitsioliiviõli
1/2 tassi õhukeselt viilutatud punast sibulat
700 g viilutatud (või pooleks lõigatud) tomateid
1/2 kurki, viiludeks lõigatud
170 g värsket mozzarellat, rebitud (valikuline)
1 tass värskeid basiilikulehti, rebitud (ja veel kaunistuseks)
Meresoola
Kastme jaoks:
1/4 tassi ekstra neitsioliiviõli
3 spl punase veini äädikat
3 küüslauguküünt, hakitud
1/2 tl Dijoni sinepit
1/2 tl meresoola
Värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 175 °C-ni ja kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Aseta leib küpsetusplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista peale soola. Sega, et leib oleks kaetud, seejärel jaota see ühtlaselt plaadile. Küpseta 7-10 minutit (kuni servad on krõbedad).
2. Valmista kaste: Suures kausis sega kokku oliiviõli, äädikas, küüslauk, sinep, sool ja paar näpuotsatäit pipart.
3. Lisa sibul, tomatid, kurk ja leib kastmekaussi ning sega läbi, et need oleksid kaetud. Lisa juust (kui kasutad) ja basiilik ning sega õrnalt läbi. Maitsesta vastavalt soovile; serveerimisel kaunista ka värske basiilikuga.
Portsjonid: 6
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login