Itaalia salat värsketest tomatitest, kurkidest ja krõbedast leivast ("panzanella")

    Koostisosad:


    225 g juuretiseleiba või ciabattat, lõigatud 2-3 cm kuubikuteks
    1 spl ekstra neitsioliiviõli
    1/2 tassi õhukeselt viilutatud punast sibulat
    700 g viilutatud (või pooleks lõigatud) tomateid
    1/2 kurki, viiludeks lõigatud
    170 g värsket mozzarellat, rebitud (valikuline)
    1 tass värskeid basiilikulehti, rebitud (ja veel kaunistuseks)
    Meresoola

    Kastme jaoks:
    1/4 tassi ekstra neitsioliiviõli
    3 spl punase veini äädikat
    3 küüslauguküünt, hakitud
    1/2 tl Dijoni sinepit
    1/2 tl meresoola
    Värskelt jahvatatud musta pipart

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 175 °C-ni ja kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Aseta leib küpsetusplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista peale soola. Sega, et leib oleks kaetud, seejärel jaota see ühtlaselt plaadile. Küpseta 7-10 minutit (kuni servad on krõbedad).
    2. Valmista kaste: Suures kausis sega kokku oliiviõli, äädikas, küüslauk, sinep, sool ja paar näpuotsatäit pipart.

    3. Lisa sibul, tomatid, kurk ja leib kastmekaussi ning sega läbi, et need oleksid kaetud. Lisa juust (kui kasutad) ja basiilik ning sega õrnalt läbi. Maitsesta vastavalt soovile; serveerimisel kaunista ka värske basiilikuga.

    Portsjonid: 6
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login