Külm Hispaania tomatisupp (gazpacho)

    130

    See kergesti valmistatav külm tomatisupp on suurepärane valik soojadel suvepäevadel!


    Koostisosad:


    1 kurk
    1 kg küpseid tomateid, hakitud
    Pool punast paprikat, varred ja seemned eemaldatud
    1/4 väikest punast sibulat, pestud
    2 küüslauguküünt
    1/4 tassi hakitud värsket koriandrit (ja veel serveerimiseks)
    3 supilusikatäit punase veini äädikat
    1/2 tassi ekstra neitsioliiviõli (ja veel niristamiseks)
    1¼ tl meresoola
    1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
    Kirsstomateid serveerimiseks
    Värskeid ürte serveerimiseks

    Valmistamine:


    1. Haki veerand kurki peeneks ja pane kõrvale – vajad seda hiljem.
    2. Koori ülejäänud kurk, lõika tükkideks ja pane blenderisse. Lisa ka tomatid, paprika, sibul, küüslauk, koriander, äädikas, oliiviõli, sool ja pipar. Blenderda ühtlaseks massiks. Maitsesta vürtsidega (vastavalt maitsele) ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.
    3. Enne serveerimist kaunista supp eelnevalt kõrvale pandud kuubikuteks lõigatud kurgi, kirsstomatite, värskete ürtide, tilga oliiviõli ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

    Saagis: 4-6 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login