Vegan sidruni-juustukoogibatoonid (gluteenivabad)

    Võid segu valada ümmargusse koogivormi või kasutada kandilist vormi ja lõigata koogi soovitud suurusega pulkadeks!

    Koostisosad:


    Põhi:
    90 g (1 tass) kaerahelbeid (vajadusel gluteenivabad)
    65 g (1/2 tassi) suhkrutamata kookoshelbeid
    1 näpuotsatäis soola
    100 g (1/2 tassi) pehmeid kivistatud datleid
    1 tl vaniljeekstrakti
    40 ml (3 supilusikatäit) taimset piima (näiteks kookospiima)

    Täidis:
    350 g tugevat siidist tofut, nõruta
    120 ml (1/2 tassi) värsket sidrunimahla
    Ühe sidruni koor
    90 g (1/2 tassi) ksülitooli või suhkrut
    42 g (3 supilusikatäit) kookosõli
    2 supilusikatäit maisitärklist või noolejuure pulbrit
    2 supilusikatäit ksülitoolipulbrit või tuhksuhkrut (puistamiseks)
    1 tl vaniljeekstrakti
    1 näpuotsatäis kurkumit – värvi andmiseks (valikuline)


    Valmistamine:


    1. Valmista pirukapõhi: Püreesta blenderis või köögikombainis suhkrutamata kookoshelbed, kaerahelbed ja sool.
    2. Lisa datlid, vaniljeekstrakt ja taimne piim ning püreesta uuesti, kuni saad purutaolise segu, mis püsib koos. sõrmede vahel surutud – kui see pole piisavalt kleepuv, lisa veel datleid või veidi piima.

    3. Suru segu määritud 18 või 20 cm kandilise küpsetusvormi (või 20 cm ümmarguse küpsetusvormi) ja silu see tassi põhjaga laiali.

    4. Valmista täidis: Kuumuta ahi 190 °C-ni. Samal ajal sega ülaltoodud täidise koostisosad ühtlaseks massiks.

    5. Vala pirukatäidis küpsetusvormi määritud pirukapõhjale.

    6. Küpseta 35–40 minutit. Lase veidi jahtuda, enne kui paned koogi veel kaheks tunniks külmkappi (või 40–60 minutiks sügavkülma), kuni see on tahenenud.

    7. Võta küpsetusplaadilt välja, lõika meelepärase suurusega tükkideks ja puista peale tuhksuhkrut (või ksülitooli).


    MÄRKUS. Riivitud suhkrutamata kookospähkli asemel võid kasutada 65 grammi valitud pähkleid.

    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login