Need on vegan, munavabad ja gluteenivabad köögiviljafritterid!
Allpool leiad kolm võimalikku viisi fritüüride valmistamiseks (pannil, kuumaõhufritüüris või ahjus).
Koostisosad:
1 suur suvikõrvits
2 keskmise suurusega (300 g) kartulit
1 keskmise suurusega porgand
½ tl küüslaugupulbrit
½ tl sibulapulbrit
½ tl tšillipulbrit
½ tl jahvatatud köömneid
½ tl jahvatatud paprikat
½ tl meresoola
Musta pipart (maitse järgi)
½ tassi (50 g) kikerhernejahu
Valmistamine:
1. Riivi suvikõrvits, kartulid ja porgandid. Seejärel suru marli või puhta köögirätikuga võimalikult palju vedelikku välja.
2. Lisa köögiviljad pannile ja sega kõik vürtsid. Hauta köögivilju madalal-keskmisel kuumusel kaane all umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades; seejärel lülita kuumus välja.
3. Lisa kikerhernejahu ja sega spaatliga. Lase segul jahtuda, kuni saad seda katsuda.
4. Vormi segust kätega 6 kotletti. Saad valida järgmiste kolme küpsetusviisi vahel:
Pannil praadimine: Kuumuta pannil veidi õli ja aseta sinna 3-4 kotletti. Prae mõlemalt poolt krõbedaks (umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt).
Kuumaõhufritüüris praadimine: Prae kuumaõhufritüüris 15 minutit 195 °C juures (pööra 10 minuti pärast ümber). Soovitame enne kotlettide asetamist kuumaõhufritüüri korvi veidi õliga pihustada (muidu võivad kotletid kõrbeda).
Ahjus küpsetamine: Kuumuta ahi 205 °C-ni ja küpseta kotlette küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 35-40 minutit (pööra 20-25 minuti pärast ümber). Krõbedama kooriku saamiseks soovitame kotlette enne küpsetamist kergelt õliga pintseldada (seejärel pintselda kotlette uuesti, kui need on ümber pööratud).
5. Serveeri valitud kastmega. Head isu!
Saagis: 6 kotletti
Retsept: elavegan.com
Only registered users can comment.
Register or Login