Suvikõrvitsa-, kartuli- ja porgandifritterid (gluteenivabad)

    Need on vegan, munavabad ja gluteenivabad köögiviljafritterid!
    Allpool leiad kolm võimalikku viisi fritüüride valmistamiseks (pannil, kuumaõhufritüüris või ahjus).


    Koostisosad:


    1 suur suvikõrvits
    2 keskmise suurusega (300 g) kartulit
    1 keskmise suurusega porgand
    ½ tl küüslaugupulbrit
    ½ tl sibulapulbrit
    ½ tl tšillipulbrit
    ½ tl jahvatatud köömneid
    ½ tl jahvatatud paprikat
    ½ tl meresoola
    Musta pipart (maitse järgi)
    ½ tassi (50 g) kikerhernejahu

    Valmistamine:


    1. Riivi suvikõrvits, kartulid ja porgandid. Seejärel suru marli või puhta köögirätikuga võimalikult palju vedelikku välja.
    2. Lisa köögiviljad pannile ja sega kõik vürtsid. Hauta köögivilju madalal-keskmisel kuumusel kaane all umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades; seejärel lülita kuumus välja.
    3. Lisa kikerhernejahu ja sega spaatliga. Lase segul jahtuda, kuni saad seda katsuda.
    4. Vormi segust kätega 6 kotletti. Saad valida järgmiste kolme küpsetusviisi vahel:
    Pannil praadimine: Kuumuta pannil veidi õli ja aseta sinna 3-4 kotletti. Prae mõlemalt poolt krõbedaks (umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt).
    Kuumaõhufritüüris praadimine: Prae kuumaõhufritüüris 15 minutit 195 °C juures (pööra 10 minuti pärast ümber). Soovitame enne kotlettide asetamist kuumaõhufritüüri korvi veidi õliga pihustada (muidu võivad kotletid kõrbeda).
    Ahjus küpsetamine: Kuumuta ahi 205 °C-ni ja küpseta kotlette küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 35-40 minutit (pööra 20-25 minuti pärast ümber). Krõbedama kooriku saamiseks soovitame kotlette enne küpsetamist kergelt õliga pintseldada (seejärel pintselda kotlette uuesti, kui need on ümber pööratud).

    5. Serveeri valitud kastmega. Head isu!

    Saagis: 6 kotletti
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login