Soovitame seda kerget suvesalatit serveerida külmalt – enne serveerimist hoida külmkapis umbes 30 minutit.
Koostisosad:
2 tassi peent bulgurit
2 tassi keeva vett (ja vajadusel rohkem)
3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel niristamiseks)
1/4 tassi tomatipastat
3 supilusikatäit Türgi punase paprika pastat
1 tl punase paprika helbeid
1/2 tl jahvatatud köömneid
Sool
2 supilusikatäit granaatõunamelassi
Pool sidrunit, mahl välja pressitud
Sibulalehed
3 küpset, kuid kindlat tomatit
1 tass hakitud värsket peterselli (ja veel serveerimiseks)
Valmistamine:
1. Pane bulgur kaussi, vala peale umbes 1 tass keeva vett ja sega. Bulgur peaks kohe vee imama. Vala peale ülejäänud vesi nii, et bulgur oleks kaetud. Kata kauss kinni ja pane kõrvale, et bulgur saaks pehmeneda ja kogu vee imada (umbes 15 minutit).
2. Kuumuta väikesel pannil keskmisel kuumusel oliiviõli koos tomatipasta, Türgi paprikapasta, tšillihelveste, köömnete ja näpuotsatäie soolaga. Sega, kuni pasta on sulanud ja segunenud.
3. Vala pastasegu bulgurile. Lisa granaatõunamelass, sidrunimahl ja oliiviõli. Sega korralikult, kuni bulgur on täielikult pastaga kaetud.
4. Pane bulgur külmkappi kõrvale, kuni hakkid ülejäänud koostisosad.
5. Haki rohelised sibulad peeneks. Haki tomatid kuubikuteks – kui need on liiga pehmed või vesised, võid need enne hakkimist pooleks lõigata ja seemned kraanikausi kohal välja pigistada.
6. Kui bulgur on täielikult jahtunud, sega hulka hakitud rohelised sibulad, tomatid ja petersell. Maitsesta ja lisa soovi korral peterselli ja vürtse. Võid serveerida salatilehtedega.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login