Kreeka kalkunilihapallid feta ja jogurtikastmega

    Koostisosad:


    Feta-jogurtikastme jaoks:
    1/2 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit
    1/2 tassi murendatud fetajuustu
    1 supilusikatäis oliiviõli
    2 teelusikatäit sidrunimahla
    1 teelusikatäis sidrunikoort
    1/4 teelusikatäit küüslaugupulbrit
    Soola ja musta pipart (maitse järgi)
    1-3 teelusikatäit vett (kastme vedeldamiseks, et saaksite seda lihapallidele määrida)

    Lihapallide jaoks:
    450 g lahjat kana- või kalkunihakkliha
    1 muna
    1/2 tassi riivsaia
    1/4 tassi peeneks hakitud punast sibulat
    3 küüslauguküünt, peeneks hakitud (või 1/2 teelusikatäit küüslaugupulbrit)
    3 supilusikatäit hakitud värsket peterselli
    3 supilusikatäit hakitud värsket piparmünti
    1/2 teelusikatäit kuivatatud pune
    3/4 teelusikatäit soola
    Värskelt jahvatatud musta pipart

    Köögiviljade jaoks:
    1 punane paprika, viilutatud
    1 oranž paprika, viilutatud
    1 punane sibul, viilutatud
    1 supilusikatäis oliiviõli
    Soola ja pipart

    Kaunistus:
    1 ⅓ tassi orzo-pastat (230 g) – pasta võib asendada kinoa, riis, kuskus
    1 tl sidrunikoort
    Poole sidruni mahl (umbes 2 supilusikatäit värsket sidrunimahla)
    1–2 supilusikatäit võid (või oliiviõli)
    Soola ja pipart (maitse järgi)
    Valikuline: 1/2 tassi viilutatud kivistatud KALAMATA oliive

    Serveerimiseks:
    Värsket piparmünti ja peterselli
    Pita leiba (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kõigepealt valmista feta-jogurtikaste: köögikombainis või blenderis sega kokku jogurt, feta, oliiviõli, sidrunikoor, sidrunimahl ja küüslaugupulber. Blenderda ühtlaseks massiks, kraapides vajadusel kausi külgi maha. Lisa maitse järgi soola ja pipart ning blenderda uuesti. Kui segu pole piisavalt vedel, lisa 1–3 teelusikatäit vett. Pane kõrvale.
    2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. 3. Suures kausis sega kokku hakklihakana või kalkuniliha, muna, riivsai, tükeldatud punane sibul, küüslauk, petersell, piparmünt, pune, sool ja pipar; vormi puhaste kätega 16 golfipalli suurust lihapalli (nipp: enne iga lihapalli vormimist hoia käed väikeses kausis veega kastmiseks. See teeb protsessi palju lihtsamaks!). Pane lihapallid kõrvale.

    4. Keskmise suurusega kausis sega kokku paprikad ja sibulad, nirista peale 1 supilusikatäis oliiviõli ning värskelt jahvatatud soola ja pipart. Sega läbi ja tõsta köögiviljad ettevalmistatud küpsetusplaadile ning jaota ühtlaselt laiali. Laota lihapallid köögiviljade vahele. Küpseta 17–23 minutit (või kuni lihatermomeeter näitab 165 kraadi Fahrenheiti).
    5. Samal ajal kui lihapallid küpsevad, võid valmistada orzo-pastat: kõigepealt keeda orzo pakendi juhiste järgi. Kui see on al dente (veel kõva, aga küps), kurna pasta ja pane potti tagasi. Seejärel sega hulka sidrunikoor, sidrunimahl, või (või oliiviõli) ja maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks sega hulka KALAMATA oliivid.

    6. Serveerimiseks: Aseta orzo-pasta taldrikutele või kaussidesse, seejärel kata lihapallidega (4 inimese kohta) ja paprika-sibula seguga. Nirista peale feta-jogurtikastet ja kaunista värske rebitud mündi ja peterselliga. Võid lisada ka värskeid pitaleiva kolmnurki või pita-krõpse! Nämma!

    MÄRKUS. Suurepärane oleks ka omatehtud tzatziki-kaste.

    Riivsaia asemel võid kasutada 2-3 supilusikatäit kookosjahu (gluteenivaba sideainena).

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitionalkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login