Grillitud suvikõrvits Kreeka jogurti, feta ja mündiga

    Koostisosad:


    3 väikest kuni keskmist suvikõrvitsat, pikuti neljaks lõigatud ja horisontaalselt pooleks lõigatud
    Extra virgin oliiviõli (tilgutamiseks)
    Meresool ja värskelt jahvatatud must pipar
    Ühe väikese sidruni mahl
    Sidrunijogurt feta ja mündiga:
    1/2 tassi Kreeka jogurtit, täispiim
    Ühe väikese sidruni koor
    1/2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    1/4 tassi murendatud fetajuustu
    1/4 tassi värsket piparmünti
    Näpuotsatäis tšillihelbeid
    Meresool ja värskelt jahvatatud must pipar


    Valmistamine:


    1. Kuumuta grill kõrgele kuumusele. Nirista suvikõrvitsale kergelt oliiviõli ja maitsesta näpuotsatäie soola ja pipraga. Grilli lõikepind allpool 2 minutit, seejärel keera ümber ja grilli koorpind allpool 3-4 minutit (kuni pruunistunud). Tõsta grillilt, aseta taldrikule ja nirista sidrunimahlaga.
    2. Sega väikeses kausis jogurt, sidrunikoor, küüslauk ja 1/4 teelusikatäit soola. Määri jogurt keskmisele serveerimisvaagnale, kata suvikõrvitsa, fetajuustu, mündi ja tšillihelvestega. Maitsesta ja serveeri.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login