Kikerherned ja munad tomati-kurgi salati ja Kreeka jogurtiga

    Koostisosad:


    Ürdi-küüslaugujogurti jaoks:
    2 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit, täispiim
    3 supilusikatäit värskelt hakitud tilli
    3 supilusikatäit värskelt hakitud peterselli
    2 väikest (või 1 suur) küüslauguküünt, riivitud
    Ühe väikese sidruni koor
    1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
    1/2 tl soola

    Tomati- ja kurgisalati jaoks:
    2 kurki, neljaks lõigatud
    1 tass kirsstomateid, pooleks lõigatud
    1 šalottsibul, õhukeselt viilutatud
    1 supilusikatäis punase veini äädikat
    1 supilusikatäis värskelt hakitud tilli ja/või peterselli
    1/4 tl soola

    Munade ja kikerherneste jaoks:
    4–6 muna
    3 supilusikatäit soolatud võid
    1 purk (400 g) kikerherneid, nõrutatud ja loputatud sõelas
    1 küüslauguküüs, hakitud
    1 tl köömneid
    1 tl paprikat
    Valikuline: 1/2 tl tšillihelbeid
    1/4 tl soola

    Serveerimiseks:
    Värsket hakitud tilli ja peterselli
    Soe pitaleib


    Valmistamine:


    1. Valmista ürdi-küüslaugujogurt: Keskmises kausis sega Kreeka jogurt, till, petersell, küüslauk, sidrunikoor (ja -mahl) ja sool. Sega korralikult läbi. Kata kinni ja pane külmkappi.

    2. Valmista tomati- ja kurgisalat: Sega keskmises kausis tomatid, kurgid, punase veini äädikas, ürdid ja sool. Sega korralikult läbi ja pane kõrvale.

    3. Keeda mune: Kuumuta keskmises potis vesi keemiseni (kuid mitte keemiseni). Kui vesi keeb, aseta munad ettevaatlikult sõelale, veendudes, et need on täielikult vee all. Keeda kaaneta täpselt 7 minutit. Kuni munad keevad, täida suur kauss jää ja külma veega. Pane kõvaks keedetud munad jääveega kaussi ja seadista taimer täpselt 2 minutiks. Kahe minuti pärast võta munad veest välja, koputa neid õrnalt kõvale pinnale ja eemalda ettevaatlikult koore. Pane kooritud munad praegu kõrvale.

    4. Valmista kikerherned ette: Aseta mittenakkuva kattega pann keskmisele kuumusele. Lisa soolatud või ja kui see on täielikult sulanud, lisa kikerherned, küüslauk, köömned, paprika, punase tšilli helbed (kui kasutad) ja sool. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kikerherned on läbi soojad ja lõhnavad (umbes 3 minutit). Tõsta tulelt.

    5. Serveerimiseks: Määri küüslaugurohujogurt suurele taldrikule. Kata kikerherned, seejärel tomati-kurgi salat. Lõika kõvaks keedetud munad pooleks ja aseta need peale (munakollane pool ülespoole). Puista peale värskeid hakitud ürte. Serveeri sooja pitaleiva või kreekeritega. 


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitionalkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login