Koostisosad:
Ürdi-küüslaugujogurti jaoks:
2 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit, täispiim
3 supilusikatäit värskelt hakitud tilli
3 supilusikatäit värskelt hakitud peterselli
2 väikest (või 1 suur) küüslauguküünt, riivitud
Ühe väikese sidruni koor
1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
1/2 tl soola
Tomati- ja kurgisalati jaoks:
2 kurki, neljaks lõigatud
1 tass kirsstomateid, pooleks lõigatud
1 šalottsibul, õhukeselt viilutatud
1 supilusikatäis punase veini äädikat
1 supilusikatäis värskelt hakitud tilli ja/või peterselli
1/4 tl soola
Munade ja kikerherneste jaoks:
4–6 muna
3 supilusikatäit soolatud võid
1 purk (400 g) kikerherneid, nõrutatud ja loputatud sõelas
1 küüslauguküüs, hakitud
1 tl köömneid
1 tl paprikat
Valikuline: 1/2 tl tšillihelbeid
1/4 tl soola
Serveerimiseks:
Värsket hakitud tilli ja peterselli
Soe pitaleib
Valmistamine:
1. Valmista ürdi-küüslaugujogurt: Keskmises kausis sega Kreeka jogurt, till, petersell, küüslauk, sidrunikoor (ja -mahl) ja sool. Sega korralikult läbi. Kata kinni ja pane külmkappi.
2. Valmista tomati- ja kurgisalat: Sega keskmises kausis tomatid, kurgid, punase veini äädikas, ürdid ja sool. Sega korralikult läbi ja pane kõrvale.
3. Keeda mune: Kuumuta keskmises potis vesi keemiseni (kuid mitte keemiseni). Kui vesi keeb, aseta munad ettevaatlikult sõelale, veendudes, et need on täielikult vee all. Keeda kaaneta täpselt 7 minutit. Kuni munad keevad, täida suur kauss jää ja külma veega. Pane kõvaks keedetud munad jääveega kaussi ja seadista taimer täpselt 2 minutiks. Kahe minuti pärast võta munad veest välja, koputa neid õrnalt kõvale pinnale ja eemalda ettevaatlikult koore. Pane kooritud munad praegu kõrvale.
4. Valmista kikerherned ette: Aseta mittenakkuva kattega pann keskmisele kuumusele. Lisa soolatud või ja kui see on täielikult sulanud, lisa kikerherned, küüslauk, köömned, paprika, punase tšilli helbed (kui kasutad) ja sool. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kikerherned on läbi soojad ja lõhnavad (umbes 3 minutit). Tõsta tulelt.
5. Serveerimiseks: Määri küüslaugurohujogurt suurele taldrikule. Kata kikerherned, seejärel tomati-kurgi salat. Lõika kõvaks keedetud munad pooleks ja aseta need peale (munakollane pool ülespoole). Puista peale värskeid hakitud ürte. Serveeri sooja pitaleiva või kreekeritega.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitionalkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login