Gremolata (Itaalia peterselli maitseaine)

    See Itaaliapärane kaste sobib hästi kõigega alates grillkanast kuni oahautiseni!

    Koostisosad:


    1 tass värskeid petersellilehti (30 g)
    1 küüslauguküüs, pooleks lõigatud ja jämedalt hakitud
    1 sidruni koor
    Extra virgin oliiviõli (valikuline)

    Valmistamine:


    Aseta petersellilehed, küüslauk ja sidrunikoor puhtale lõikelauale. Terava noaga haki segu väikesteks tükkideks. Jätka hakkimist, kuni kõik koostisosad on väga peeneks hakitud, kohevad ja ühtlase suurusega. Tõsta kaussi. Säilita ülejääke õhukindlas anumas külmkapis (kuni üks päev). Pikemaks säilitamiseks sega hulka 1-2 supilusikatäit ekstra virgin oliiviõli ja pane õhukindlas kaanega anumas külmkappi (kuni 4 päeva).


    Saagis: umbes 3/4 tassi
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login