Soovitame neid vegan lihapalle serveerida marinara tomatikastmega (või dipikastmega, näiteks Tzatzikiga).
Koostisosad:
1 ½ tassi riivsaia
1/2 tassi ekstra neitsioliiviõli (pluss 2 supilusikatäit)
3 supilusikatäit porgandi- või bataadipüreed (või 1 muna mittevegan variandi puhul)
Sool
1 baklažaan
2/3 tassi keedetud läätsesid (näiteks rohelisi läätsesid)
2 küüslauguküünt, hakitud
1/4 tassi hakitud basiilikut
1/4 tassi hakitud peterselli
1/3 tassi toidupärmi (või kikerhernejahu)
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1/4 tl purustatud tšillihelbeid
1 tass viinamarjaseemneõli (praadimiseks)
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 150 °C-ni (rest ahju keskel).
2. Pane riivsai keskmisesse kaussi ja sega 2 supilusikatäie oliiviõli ja 1/4 tl soolaga. Aseta küpsetusplaadile ja jaota ühtlaselt laiali. Küpseta umbes 10 minutit; sega poole peal läbi. Seejärel tõsta suurele taldrikule ja pane kõrvale. 3. Suurenda ahju temperatuur 190 °C-ni.
4. Kata küpsetusplaat alumiiniumfooliumiga ja aseta baklažaan sellele. Torka kahvliga 3-4 korda ja küpseta, kuni keskele torgatud nuga tuleb puhtalt välja (umbes 40-50 minutit). Baklažaan peaks olema täiesti pehme. Võta ahjust välja ja tee kääridega baklažaani põhja X-kujuline lõige. Tõsta sõelale, aseta kraanikaussi, nõruta ja lase 20 minutit jahtuda.
5. Aseta baklažaan lõikelauale, lõika pikuti, kühvelda viljaliha välja ja pane köögikombaini kaussi. Lisa ka püreestatud porgand/bataat (või muna), läätsed, küüslauk, basiilik, petersell, toidupärm (või kikerhernejahu) ja ¾ teelusikatäit soola, musta pipart ja purustatud tšillihelbeid. Töötle 12 korda ühe sekundi jooksul, et kõik seguneks. Lisa riivsai ja pulseeri, kuni kõik on segunenud.
6. Pane segu keskmise suurusega kaussi, kata kilega ja pane 20 minutiks (või üleöö) külmkappi.
7. Vormi baklažaanisegust golfipalli suurused pallid ja veereta neid, kuni need on ilusad ümmargused.
8. Kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil keskmisel-kõrgel kuumusel viinamarjaseemneõli ja ülejäänud 1/2 tassi oliiviõli (2 minutit).
9. Pane lihapallid kuuma õli sisse, jälgides, et pann oleks liiga täis. Prae partiidena, pruunistades igast küljest (3-5 minutit portsjoni kohta).
10. Tõsta lihapallid paberrätikuga vooderdatud taldrikule ja serveeri kohe.
Saagis: 16-20 lihapalli
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login