Kikerherne ja maapähklivõi karri

    Koostisosad:


    1/2 tassi naturaalset maapähklivõid
    1/2 purki kookospiima
    1 purk kikerherneid, nõrutatud ja voolava vee all loputatud
    1 supilusikatäis karripulbrit
    1/2 tl jahvatatud köömneid
    1 tl jahvatatud cayenne'i pipart
    1 sibul, kooritud ja jämedalt hakitud
    2-3 küüslauguküünt, hakitud
    1 tl jahvatatud ingverit
    1/4 tassi tomatipastat
    2 tassi vett
    1½ tl soola (või maitse järgi)
    1 supilusikatäis värskelt pressitud sidrunimahla (või maitse järgi)
    1 tass beebispinati lehti
    1 keskmine porgand, jämedalt hakitud

    Serveerimiseks:
    1/4 tassi "tooreid" maapähkleid
    1 peotäis jämedalt hakitud värsket peterselli (või koriandrit, rohelist sibulat jne)

    Valmistamine:


    1. Kui kõik koostisosad on valmis, pane need suurde potti (välja arvatud spinat ja sidrunimahl). Lisa vesi. Sega ja kata kaanega.
    2. Kuumuta pott kõrgel kuumusel keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta 10 minutit. Karri pakseneb. Lülita kuumus välja, lisa beebispinati lehed ja sidrunimahl. Sega ja lase potil 5 minutit seista.

    3. Samal ajal kui karri podiseb, lisa „toored” maapähklid kuivale mittenakkuvale pannile ja rösti. Seejärel võta need pannilt välja ja pane kõrvale. Karrit serveerides puista peale röstitud maapähkleid ja hakitud peterselli; serveeri naan-leiva, riisi, leiva või kartulitega.
    MÄRKUS. Võid lisada ka teisi köögivilju, näiteks baklažaani.

    Läätsede asemel võid kasutada kikerherneid.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: plantbasedfolk.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login