Porgandid koriandri ja jogurtikastmega – suurepärane taimetoitlaste lisand!
Koostisosad:
Porgandite jaoks:
2 supilusikatäit soolatud võid
450 grammi porgandeid, lõigatud diagonaalselt 1 cm viiludeks
Värskelt jahvatatud soola ja pipart
3 küüslauguküünt, õhukeselt viilutatud
1 supilusikatäis mett või vahtrasiirupit
Kastme jaoks:
1/2 tassi värsket hakitud koriandrit
1/4 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit
1/2 supilusikatäit oliivi- või avokaadoõli
1 supilusikatäis laimimahla
1 tl suhkrut (või kookossuhkrut)
1 küüslauguküüs
1 väike jalapeno pipar - jätke seemned peale, kui teile meeldib vürtsikas
1/4 tl soola (ja maitse järgi rohkem)
Värskelt jahvatatud musta pipart
Valikuline: 1-2 tl vett (vajadusel kastme vedeldamiseks)
Serveerimiseks:
Värskelt hakitud basiilik, koriander ja piparmünt
Hakitud meega röstitud maapähklid või india pähklid (umbes 2-3 supilusikatäit)
Punase tšilli helbed
Valmistamine:
1. Valmista kaste: Pane koostisosad blenderisse või köögikombaini ja püreesta, kuni segu on ühtlane. Kaste peaks olema valatav, kuid mitte liiga paks. Vajadusel lisa kastme vedeldamiseks teelusikatäis või kaks vett. Pane külmkappi.
2. Lisa suurele pannile 1 supilusikatäis võid ja aseta keskmisele kuumusele. Kui või on sulanud, lisa porgandid ja sool; sega korralikult läbi.
3. Kata pann kaanega ja küpseta 10–15 minutit, aeg-ajalt segades, et porgandid ära ei kõrbeks. 10–15 minuti pärast eemalda kaas, lisa küüslauk ja küpseta kaaneta veel 10 minutit, aeg-ajalt segades (kuni porgandid on pehmed).
4. Kui porgandid on pehmed, lisa vahtrasiirup või mesi ja küpseta veel paar minutit. Tõsta porgandid taldrikule või suurde madalasse kaussi ja nirista peale paar supilusikatäit kastet. Puista peale hakitud basiilikut, piparmünti, koriandrit, meega röstitud maapähkleid või india pähkleid ja soovi korral punase tšilli helbeid. Serveeri soojalt; võid seda salatit serveerida ka külmalt (segatuna rukola ja kinoaga).
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: ambitionalkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login