Soovitame serveerida jalapeno-india pähkli kastet pasta, takode jms kõrvale.
Võite seda kasutada ka dipikastmena!
Koostisosad:
3/4 tassi tooreid india pähkleid
1/3 tassi vett (lisaks 2 supilusikatäit vajadusel)
1 keskmine jalapeno pipar, seemnetest puhastatud
1 küüslauguküüs
2 supilusikatäit värsket sidrunimahla
3/4 tl soola
1/2 tl sibulapulbrit
Värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
1. Leota india pähkleid 2 tassis soojas vees vähemalt 2 tundi. Võite kasutada ka kiiremat meetodit: pange toored india pähklid veega potti ja asetage kõrgele tulele. Kuumutage vesi keema, seejärel lülitage kohe kuumus välja; laske india pähklitel umbes 30 minutit kuumas vees liguneda ja seejärel kurnake vesi.
2. Kui india pähklid on leotatud, valmistage kaste: segage kurnatud india pähklid, värske vesi, jalapeno, küüslauk, värskelt pressitud sidrunimahl, sool, sibulapulber ja must pipar blenderis kõrgel kiirusel ühtlaseks massiks. Kui soovite vedelamat kastet, lisage 1-2 supilusikatäit vett rohkem.
Saagis: umbes 1 tass kastet
Retsept: ambitionalkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login