Jalapeno pipra-india pähkli kaste

    125

    Soovitame serveerida jalapeno-india pähkli kastet pasta, takode jms kõrvale.
    Võite seda kasutada ka dipikastmena!


    Koostisosad:

    3/4 tassi tooreid india pähkleid
    1/3 tassi vett (lisaks 2 supilusikatäit vajadusel)
    1 keskmine jalapeno pipar, seemnetest puhastatud
    1 küüslauguküüs
    2 supilusikatäit värsket sidrunimahla
    3/4 tl soola
    1/2 tl sibulapulbrit
    Värskelt jahvatatud musta pipart

    Valmistamine:


    1. Leota india pähkleid 2 tassis soojas vees vähemalt 2 tundi. Võite kasutada ka kiiremat meetodit: pange toored india pähklid veega potti ja asetage kõrgele tulele. Kuumutage vesi keema, seejärel lülitage kohe kuumus välja; laske india pähklitel umbes 30 minutit kuumas vees liguneda ja seejärel kurnake vesi.
    2. Kui india pähklid on leotatud, valmistage kaste: segage kurnatud india pähklid, värske vesi, jalapeno, küüslauk, värskelt pressitud sidrunimahl, sool, sibulapulber ja must pipar blenderis kõrgel kiirusel ühtlaseks massiks. Kui soovite vedelamat kastet, lisage 1-2 supilusikatäit vett rohkem.


    Saagis: umbes 1 tass kastet
    Retsept: ambitionalkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login