Koostisosad:
Vürtsid:
1 ½ tl köömneid
1 ½ tl koriandrit
1 ½ tl kurkumit
3/4 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl kuivatatud pune
Valikuline: 1/4 tl Cayenne'i pipart
1/2 tl soola
Värskelt jahvatatud musta pipart
Köögiviljad:
1 lillkapsas, lõigatud õisikuteks
1 keskmine bataat, lõigatud 1 cm kuubikuteks
1 punane paprika, lõigatud tükkideks
1 punane sibul, lõigatud tükkideks
Valikuline: 1 tass külmutatud või värsket maisi
2 supilusikatäit oliivi- või avokaadoõli
1/2 keskmist laimi (mahlaga)
Oad:
1 purk (400 g) musti ube, nõrutatud ja loputatud voolava vee all
Serveerimiseks:
8 teie valitud tortillat, soojendatud (pehmed maisitortillad on eriti head!)
1 avokaado, viilutatud või tükeldatud
Viilutatud punane kapsas
Värskelt hakitud koriander
Soovitame serveerida jalapeño-india pähkli kreemikastme või koriandri-jogurtikastmega
Valmistamine:
1. Aja kokkuhoiuks valmista kõigepealt oma lemmikkaste.
2. Kuumuta ahi 200 °C-ni. Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Sõltuvalt plaadi suurusest võib vaja minna kahte plaati.
3. Sega väikeses kausis kõik vürtsid: köömned, koriander, kurkum, küüslaugupulber, pune, cayenne'i pipar, sool ja pipar.
4. Aseta lillkapsaõisikud, tükeldatud bataat, punane paprika, punane sibul ja mais (kui kasutad) ettevalmistatud küpsetusplaadile. Nirista peale avokaadoõli ja laimimahla. Vala ettevalmistatud maitseainesegu köögiviljadele. Sega tangide või puhaste kätega kõik köögiviljad kokku, et need maitseainete ja õliga kattuksid.
5. Küpseta 30–40 minutit (sega köögivilju poole küpsetusaja pealt); bataat peaks olema pehme ja kahvliga kergesti läbistatav. Kui küpsetamise lõpuni on jäänud 5–10 minutit, lisa loputatud ja nõrutatud mustad oad (koos köögiviljadega) küpsetusplaadile. 6. Serveeri soojendatud tortiljade, valitud kastme, punase kapsa, avokaadoviilude ja koriandriga.
Saagis: 8 tacot
Retsept: ambitionkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login