Koostisosad:
450 g küpseid virsikuid (umbes 3 keskmist virsikut)
1/2 tassi mett
8 tassi filtreeritud vett
8 musta tee kotti
1 suur sidrun, viilutatud
1/2 tassi värskeid piparmündilehti (ja veel serveerimiseks)
Valmistamine:
1. Valmista virsikusiirup: Haki 2 virsikut peeneks ja sega väikeses kastrulis mee ja 1 tassi veega. Lase keema tõusta, pidevalt segades, et mesi lahustuks, ja purusta virsikud, surudes neid kastruli servade vastu. Vähenda kuumust ja hauta umbes 5 minutit, et siirup imaks endasse virsiku värvi ja maitse. Seejärel eemalda siirup tulelt ja lase jahtuda toatemperatuurini. Kui virsikusiirup on jahtunud, vala see läbi peene sõela, et eemaldada tahked ained.
2. Valmista tee: Lisa teekannu või väikesesse potti 4 tassi filtreeritud vett ja lase keema tõusta. Tõsta tulelt ja lisa teekotid, kata kaanega ja lase 8 minutit tõmmata (kuni vesi on tumeda merevaigukollase värvusega). Seejärel viska teekotid ära ja lase teel jahtuda toatemperatuurini.
3. Vala kurnatud virsikusiirup ja tee suurde kannu ning lisa ülejäänud 3 tassi filtreeritud vett. Lõika ülejäänud virsik õhukeselt viiludeks. Pane klaasidesse kaunistuseks paar sidruniviilu ja piparmündioksa ning lisa kannu virsikuviilud, ülejäänud tsitrusviljad ja piparmünt. Pane vähemalt 4 tunniks või üleöö külmkappi.
4. Kaunista ja serveeri: Lisa klaasidesse jääkuubikuid ja vala tee peale. Lisa igasse klaasi tsitrusviljaviile ja värskeid piparmündilehti.
MÄRKUS. Selle retsepti järgi saab teed kergelt magustada. Kui eelistad magusamat teed, lisa virsikusiirupile veel 1/4 tassi mett.
Jahutamise kiirendamiseks lisa tee ja siirupi segule 4 tassi jääkuubikuid (3 tassi vee asemel) ja serveeri täiendavate jääkuubikutega.
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login