See on tüüpiline Pärsia oliivikaste kreeka pähklite, ürtide ja granaatõunamelassiga.
Sobita seda hummuse, grillitud köögiviljade (näiteks suvikõrvitsa), kana- või kalaroogadega!
Koostisosad:
1/2 tassi kivistatud rohelisi oliive, jämedalt hakitud (või kivideta, olenevalt eelistusest)
1/2 tassi kivistatud KALAMATA oliive, jämedalt hakitud (või kivideta, olenevalt eelistusest)
1/2 tassi peenelt hakitud kreeka pähkleid
2 supilusikatäit granaatõunamelassi
Ekstra neitsioliiviõli
1 supilusikatäis punase veini äädikat
1 kuivatatud loorberileht
Ühe sidruni koor
2 supilusikatäit jämedalt hakitud värskeid piparmündilehti
1 väike küüslauguküüs, riivitud või hakitud
1/2 tl Kreeka pune
1/4 või 1/2 tl tšillihelbeid
Valmistamine:
1. Pane oliivid ja kreeka pähklid purki.
2. Kuumuta väikeses kastrulis keskmisel kuumusel 1/4 tassi oliiviõli, granaatõunamelass, äädikas ja loorberileht. Seejärel eemalda tulelt, sega hulka sidrunikoor, piparmünt, küüslauk, pune ja tšillihelbed.
3. Vala soe vedelik ettevaatlikult oliiviseguga purki. Sega. Kui vedelik ei ulatu üle ääre, lisa veel oliiviõli (nii et oliivid oleksid kergelt kaetud). Sulge purk tihedalt. Pane segu paariks tunniks või üleöö külmkappi.
4. Umbes 30 minutit enne serveerimist tõsta soovitud kogus segu väikesesse kaussi ja lase sel toatemperatuurini soojeneda. Pane ülejäänu külmkappi kuni 2 nädalaks.
Saagis: 1 purk
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login