Serveeri omatehtud falafeli soojadel pitavõileibadel sinepi, tahini (seesamipasta) kastme või hummuse ja tomati-/kurgisalatiga.
Või serveeri seda kuidas iganes soovid!
Koostisosad:
2 tassi kuivi kikerherneid (ära kasuta konserveeritud ega keedetud kikerherneid!)
1/2 tl söögisoodat
1 tass värskeid petersellilehti, varred eemaldatud
3/4 tassi värskeid koriandrilehti, varred eemaldatud
1/2 tassi värsket tilli, varred eemaldatud
1 väike sibul, neljaks lõigatud
7-8 küüslauguküünt, kooritud
Sool (maitse järgi)
1 spl jahvatatud musta pipart
1 spl jahvatatud köömneid
1 spl jahvatatud koriandrit
1 tl Cayenne'i pipart (valikuline)
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl röstitud seesamiseemneid
Õli (praadimiseks)
Valmistamine:
1. (Alusta eelmisel päeval) Pane kuivad kikerherned ja söögisooda suurde veega täidetud kaussi (kikerherned peaksid olema vähemalt 5 cm ulatuses kaetud). Leota üleöö 18 tundi (kui kikerherned on veel liiga kõvad, leota kauem). Seejärel kurna vesi ja nõruta kikerherned.
2. Pane kikerherned, ürdid, sibul, küüslauk ja vürtsid köögikombaini suurde kaussi. Pulseeri 40-sekundiliste intervallidega ja korda, kuni kõik on hästi segunenud ja sul on falafeli segu.
3. Vala falafeli segu anumasse ja sulge see tihedalt. Pane vähemalt 1 tunniks või kuni oled praadimiseks valmis külmkappi.
4. Vahetult enne praadimist lisa falafeli segule küpsetuspulber ja seesamiseemned ning sega lusikaga.
5. Niiskete kätega tõsta segu falafeli segu hulka ja vormi kotletid (igaüks umbes 1 cm paksune).
6. Lisa keskmise suurusega praepannile õli (7-8 cm). Kuumuta õli keskmisel-kõrgel kuumusel, kuni see hakkab õrnalt mullitama. Aseta falafelid ettevaatlikult õli sisse ja lase neil umbes 3-5 minutit praadida (kuni need on krõbedad ja väljast keskmiselt pruunid). Ära pane panni liiga täis; vajadusel küpseta falafele partiidena.
7. Asetage küpsetatud falafelid nõrguma sõelale või paberrätikutega vooderdatud taldrikule.
Saagis: 24 falafeli
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login