Lõhe ampsud

    Koostisosad:


    1 tl jahvatatud suitsupaprikat
    1 tl küüslaugupulbrit
    1/2 tl tšillihelbeid
    1/2 tl jahvatatud köömneid
    1/2 tl sumakit
    Sool
    Värskelt jahvatatud musta pipart
    450 g lõhefileed, nahata
    Ekstra neitsioliiviõli
    Peeneks hakitud kevadsibul
    Sidruniviilud

    Kastme jaoks:
    1/4 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit
    2 spl HARISSA kastet
    1 tl mett
    1 laim (mahl pressitud)
    Sool

    Valmistamine:


    1. Sega väikeses kausis jahvatatud suitsupaprika, küüslaugupulber, tšillihelbed, köömned, sumak ja suur näpuotsatäis soola ja musta pipart. Sega korralikult läbi.

    2. Patsuta lõhe paberrätikutega kuivaks ja lõika 2-3 cm suurusteks tükkideks. Maitsesta heldelt ettevalmistatud maitseaineseguga. Sega, et maitseained oleksid maitsestatud.

    3. Valmista harissa-jogurtikaste: Sega keskmises kausis Kreeka jogurt, harissa, mesi, laimimahl ja näpuotsatäis soola (umbes 1/2 teelusikatäit). Vahusta ühtlaseks massiks. Pane praegu kõrvale.

    4. Kuumuta suurel mittenakkuval pannil keskmisel-kõrgel kuumusel umbes 1 supilusikatäis ekstra neitsioliiviõli (lisa piisavalt, et see kataks panni põhja kergelt). Laota lõhe pannile ühe kihina (ära pane panni liiga täis). Vähenda kuumust keskmisele ja vajuta lõhet spaatliga õrnalt paar sekundit. Küpseta lõhet segamatult 4-5 minutit, seejärel keera ümber ja küpseta veel 1-2 minutit (kuni lõhe on kahvliga kergesti lõhestatav).
    5. Tõsta lõhe serveerimisvaagnale; pigista peale värsket laimimahla. Kaunista harissa-jogurtikastme ja hakitud rohelise sibulaga.

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login