Koostisosad:
1 tl jahvatatud suitsupaprikat
1 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl tšillihelbeid
1/2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl sumakit
Sool
Värskelt jahvatatud musta pipart
450 g lõhefileed, nahata
Ekstra neitsioliiviõli
Peeneks hakitud kevadsibul
Sidruniviilud
Kastme jaoks:
1/4 tassi maitsestamata Kreeka jogurtit
2 spl HARISSA kastet
1 tl mett
1 laim (mahl pressitud)
Sool
Valmistamine:
1. Sega väikeses kausis jahvatatud suitsupaprika, küüslaugupulber, tšillihelbed, köömned, sumak ja suur näpuotsatäis soola ja musta pipart. Sega korralikult läbi.
2. Patsuta lõhe paberrätikutega kuivaks ja lõika 2-3 cm suurusteks tükkideks. Maitsesta heldelt ettevalmistatud maitseaineseguga. Sega, et maitseained oleksid maitsestatud.
3. Valmista harissa-jogurtikaste: Sega keskmises kausis Kreeka jogurt, harissa, mesi, laimimahl ja näpuotsatäis soola (umbes 1/2 teelusikatäit). Vahusta ühtlaseks massiks. Pane praegu kõrvale.
4. Kuumuta suurel mittenakkuval pannil keskmisel-kõrgel kuumusel umbes 1 supilusikatäis ekstra neitsioliiviõli (lisa piisavalt, et see kataks panni põhja kergelt). Laota lõhe pannile ühe kihina (ära pane panni liiga täis). Vähenda kuumust keskmisele ja vajuta lõhet spaatliga õrnalt paar sekundit. Küpseta lõhet segamatult 4-5 minutit, seejärel keera ümber ja küpseta veel 1-2 minutit (kuni lõhe on kahvliga kergesti lõhestatav).
5. Tõsta lõhe serveerimisvaagnale; pigista peale värsket laimimahla. Kaunista harissa-jogurtikastme ja hakitud rohelise sibulaga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login