Koostisosad:
210 grammi hakitud rabarberit (umbes 1 ½ tassi)
210 grammi hakitud maasikaid (umbes 1 ½ tassi)
2 ¼ tassi vett
6 supilusikatäit vahtrasiirupit
2 teelusikatäit vaniljeekstrakti
3/4 tassi tooreid india pähkleid, leotatud vähemalt 2 tundi; seejärel kurna
1/2 teelusikatäit soola
1 ⅔ tassi kaerahelbeid
5 supilusikatäit tšiiaseemneid
5 supilusikatäit tooreid päevalille- või kanepiseemneid
Valmistamine:
1. Keskmise suurusega kastrulis sega kokku hakitud rabarber, maasikad, 1/4 tassi vett, vahtrasiirup ja vaniljeekstrakt. Pane keskmisele kuumusele. Sega aeg-ajalt, kui segu hakkab keema. Lase segul podiseda 8–10 minutit (kuni rabarber on pehme).
2. Sega kiirel kiirusel blenderis kokku maasika-rabarberi segu, kurnatud india pähklid, ülejäänud 2 tassi vett ja sool. Blenderda suurel kiirusel ühtlaseks massiks (umbes 1 minut).
3. Valmista ette 5 õhukindlat purki. Sega igas purgis 1/3 tassi kaerahelbeid, 1 supilusikatäis tšiiaseemneid ja 1 supilusikatäis päevalille-/kanepiseemneid.
4. Võta rabarberi-maasika-india pähklipiim ja vala igale kaerahelbeportsjonile umbes 2/3 tassi. Kui sul on piima alles, jaga see lihtsalt laiali. Sega iga purgi sisu läbi ja kata purgid kaantega.
5. Pane üleöö külmkappi. Soovi korral lisa hommikul veel maasikaid ja vahtrasiirupit. Pane külmkappi kuni 1 nädalaks.
Saagis: 5 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login