See on toekas veganõhtusöök, mis on inspireeritud Kagu-Aasia köögi maitsetest.
Koostisosad:
Vürtsisegu:
1 ½ tl jahvatatud köömneid
1 ½ tl jahvatatud paprikat
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl sibulapulbrit
1/2 tl jahvatatud fenkoliseemneid
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl sumakit
Muud koostisosad:
1 keskmine lillkapsas, lõigatud õisikuteks
3 supilusikatäit oliiviõli
Vürtsisegu (vt eespool)
Meresool ja jahvatatud must pipar (maitse järgi)
1 väike punane sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 ¼ tassi pärlkuskussi
1 ½ tassi keedetud või konserveeritud kikerherneid, nõrutatud ja loputatud jooksva veega
2 ¼ tassi köögiviljapuljongit
1 tass täisrasvast kookospiima
1 supilusikatäis laimimahla (ja vajadusel rohkem)
1/4 tassi hakitud koriandrit
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 220 °C-ni. Valmista ette suur küpsetusplaat – soovi korral kata küpsetuspaberiga. 2. Valmista vürtsisegu: Sega väikeses kausis jahvatatud köömned, jahvatatud paprika, koriander, kurkum, küüslaugupulber, sibulapulber, jahvatatud apteegitill, jahvatatud ingver, kaneel ja sumak. Sega läbi ja pane kõrvale.
3. Aseta kõik lillkapsaõisikud küpsetusplaadile. Nirista peale 2 supilusikatäit oliiviõli, puista peale pool vürtsisegust ja maitsesta soola ja pipraga. Sega lillkapsast, et see oleks maitseainete ja õliga kaetud; seejärel laota ühe kihina laiali. Aseta küpsetusplaat ahju ja küpseta, kuni lillkapsas on kenasti karamelliseerunud (umbes 35–40 minutit). Sega ja keera õisikud küpsetusaja keskel.
4. Samal ajal kui lillkapsas küpseb, valmista kookoskuskus. Aseta pliidile (keskmise kuumusega) vormiroog või sügav praepann. Kui see on kuum, lisa ülejäänud supilusikatäis oliiviõli. Lisa sibul ja prae, kuni see on pehmenenud ja klaasjas, umbes 6–7 minutit. Lisa küüslauk ja ülejäänud vürtsisegu; prae veel minut.
5. Lisa pärlkuskus ja keeda umbes minut vürtsides. Seejärel lisa kikerherned ja köögiviljapuljong. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ja lase keema tõusta. Kui vesi keeb, alanda kuumust ja hauta kaaneta, kuni suurem osa vedelikust on imendunud ja kuskus on pehme (umbes 8–10 minutit). Sega segu sageli, et see poti põhja ei kleepuks.
6. Sega hulka kookospiim ja laimimahl. Maitsesta kuskussi ja lisa vajadusel veel soola, laimimahla jne. Jätka hautamist, kuni segu pakseneb. Kata kookoskuss röstitud lillkapsa ja hakitud koriandriga. Head isu!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login