Šokolaadi- ja maapähklivõi kommid

    See suussulav maiuspala vajab vaid kahte koostisosa!

    Koostisosad:


    2/3 tassi (160 g) puhast maapähklivõid, siledat
    125 g tumedat šokolaadi (70–85% kakaosisaldusega või soovi korral magusam)

    Lisandid:
    1 supilusikatäis agaavi- või vahtrasiirupit (jäta välja, kui kasutad magusamat šokolaadi)
    Väike peotäis hakitud pähkleid, näiteks pistaatsiapähkleid, mandleid või kreeka pähkleid

    Valmistamine:


    1. Haki või murra šokolaad väikesteks tükkideks ja sega maapähklivõiga kuumakindlas kausis. Sulata mõlemad ettevaatlikult kausis podiseva vee kohal. Sega aeg-ajalt, kuni segu on ühtlane. Teine meetod: sulata šokolaad ja maapähklivõi koos mikrolaineahjus 20-sekundiliste intervallidega, pidevalt segades, et vältida kõrbemist.
    2. Kui segu on täielikult sulanud ja sile, sega hulka siirup (kui kasutad) ja seejärel sega hulka kõik lisandid (valikuline).
    3. Vala segu väikesesse silikoonvormi, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või muusse valitud anumasse. Seejärel silu pealt spaatliga siledaks ja puista peale soovitud lisandid (nt pähklid/šokolaaditükid - valikuline).
    4. Pane 1-2 tunniks külmkappi või sügavkülma (kuni komm on tahenenud), seejärel lõika ruutudeks ja naudi!
    MÄRKUS. Kui soovid kommi kõvadust/pehmust reguleerida, muuda šokolaadi ja maapähklivõi suhet (mida rohkem maapähklivõid, seda pehmem on komm). Kui soovid kommimassi "paksust" reguleerida, muuda kasutatava vormi suurust ja kohanda külmutamise aega.


    Saagis: 24 tükki
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login