Krevetisalat sidrunikastmega

    Koostisosad:


    Sool
    450 g suuri kooritud krevette
    1 sellerivars, peeneks hakitud
    Sibul, hakitud
    1 suur, küps avokaado
    1/2 tassi hakitud peterselli
    1 Rooma salatipea, jämedalt hakitud, pestud ja nõrutatud
    Must pipar

    Kastme jaoks:
    1 väike küüslauguküüs, peeneks riivitud või hakitud
    1 munakollane
    Sool
    1/2 tassi ekstra neitsioliiviõli
    2 sidrunit
    1 spl DIJONi teralist prantsuse sinepit
    1 spl hakitud kapparit
    Näpuotsatäis jahvatatud paprikat
    1/2 tl Worcestershire'i kastet (valikuline)


    Valmistamine:


    1. Kuumuta keskmises potis vesi keema (kõrgel kuumusel). Kata küpsetusplaat paberrätikutega.
    2. Kui vesi keeb, lisa vette rohkelt soola; alanda kuumust keskmisele. Lisa krevetid ja keeda umbes 2 minutit. Tõsta vahukulbiga ettevalmistatud küpsetusplaadile ja laota ühe kihina nõrguma.
    3. Valmista kaste: Pane küüslauk ja munakollane väikesesse kaussi. Vahusta ühtlaseks massiks. Vispeldades lisa väga aeglaselt oliiviõli: alusta ühe tilgaga ja sega sisse, seejärel veel üks tilk ja seejärel suurem nirista. Lisa kogu õli väikeste kogustena; poole peal lisa näpuotsatäis soola (umbes 1/4 teelusikatäit). Kaste peaks olema paks ja kahvatukollane. Riivi sidrunikoor (1 sidrun). Seejärel lõika sidrun pooleks, pigista poolest sidrunist mahl välja ja vahusta kaste ühtlaseks. Maitsesta ja lisa soovi korral veel sidrunimahla ja/või soola. Sega hulka kapparid, sinep, jahvatatud paprika ja Worcestershire'i kaste (kui kasutad).

    4. Patsuta krevetid uuesti paberrätikutega kuivaks ja aseta suurde kaussi. Lisa seller ja roheline sibul ning sega läbi. Sega hulka salatikaste.

    5. Pane umbes 20 minutiks (või üleöö) külmkappi.

    6. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja lõika seejärel viljaliha suurteks kuubikuteks (umbes sama suurteks kui keedetud krevetid). Voldi avokaado ettevaatlikult krevetisalati hulka.

    7. Kata serveerimistaldrik Rooma salatiga ja pigista sinna pool sidrunist. Kata krevetisalatiga, maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ja peterselliga. Viiluta ülejäänud sidrun ja aseta taldrikule. Head isu!

    Portsjonid: 6
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login