Koostisosad:
450 g porgandeid, kooritud, otsad eemaldatud
Sibul, hakitud
1/2 tassi jämedalt hakitud piparmündilehti (ja veel serveerimiseks)
1/4 tassi jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid (ja veel serveerimiseks)
2 MEDJOOL datlit, kivid eemaldatud, väikesteks tükkideks hakitud
1 supilusikatäis röstitud seesamiseemneid
Kastme jaoks:
1 küüslauguküüs, hakitud
1-2 supilusikatäit TAHINIT (seesamipastat)
1 sidruni mahl
1 tl mett
2 supilusikatäit vett
1/2 tl sumakit
1/2 tl köömneid
1/2 tl tšillihelbeid
Sool
Must pipar
Ekstra neitsioliiviõli
Valmistamine:
1. Lõika porgandid 5-8 cm pikkusteks tükkideks, seejärel pikuti õhukesteks ribadeks (mõne millimeetri paksusteks). Lao porgandiribad üksteise peale ja lõika need pikuti õhukesteks pulkadeks (või kui soovid, võid porgandeid riivida või hakkida mõnel muul valitud viisil).
2. Pane porgandid suurde kaussi koos rohelise sibula, mündi, pistaatsiapähklite, datlite ja seesamiseemnetega.
3. Valmista kaste: väikeses kausis klopi kokku küüslauk, tahini, sidrunimahl, mesi, vesi, vürtsid, suur näpuotsatäis soola ja pipart. Vahusta hulka piisavalt oliiviõli, et kõik seguneks – umbes 1/4 tassi.
4. Enne serveerimist nirista kaste salatile ja sega läbi. Kaunista värske mündi ja hakitud pistaatsiapähklitega.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login