Porgandisalat pistaatsiapähklite, datlite ja tahinikastmega

    Koostisosad:

    450 g porgandeid, kooritud, otsad eemaldatud
    Sibul, hakitud
    1/2 tassi jämedalt hakitud piparmündilehti (ja veel serveerimiseks)
    1/4 tassi jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid (ja veel serveerimiseks)
    2 MEDJOOL datlit, kivid eemaldatud, väikesteks tükkideks hakitud
    1 supilusikatäis röstitud seesamiseemneid

    Kastme jaoks:
    1 küüslauguküüs, hakitud
    1-2 supilusikatäit TAHINIT (seesamipastat)
    1 sidruni mahl
    1 tl mett
    2 supilusikatäit vett
    1/2 tl sumakit
    1/2 tl köömneid
    1/2 tl tšillihelbeid
    Sool
    Must pipar
    Ekstra neitsioliiviõli

    Valmistamine:


    1. Lõika porgandid 5-8 cm pikkusteks tükkideks, seejärel pikuti õhukesteks ribadeks (mõne millimeetri paksusteks). Lao porgandiribad üksteise peale ja lõika need pikuti õhukesteks pulkadeks (või kui soovid, võid porgandeid riivida või hakkida mõnel muul valitud viisil).
    2. Pane porgandid suurde kaussi koos rohelise sibula, mündi, pistaatsiapähklite, datlite ja seesamiseemnetega.

    3. Valmista kaste: väikeses kausis klopi kokku küüslauk, tahini, sidrunimahl, mesi, vesi, vürtsid, suur näpuotsatäis soola ja pipart. Vahusta hulka piisavalt oliiviõli, et kõik seguneks – umbes 1/4 tassi.

    4. Enne serveerimist nirista kaste salatile ja sega läbi. Kaunista värske mündi ja hakitud pistaatsiapähklitega.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login