Veganpasta spargli ja kikerhernestega (gluteenivaba)

    Koostisosad:

    280 g gluteenivaba pastat
    1/4 tassi veganvõid
    5 küüslauguküünt, hakitud
    1 šalottsibul, hakitud
    1 purk kikerherneid (umbes 1½ tassi keedetud), nõrutatud ja voolava vee all loputatud
    2 tassi hakitud sparglit

    Lisaained ja kastme koostisosad:
    2/3 tassi kaerapiima (või mis tahes taimset piima)
    3 supilusikatäit sidrunimahla
    2 supilusikatäit eraldi pastavett
    2 supilusikatäit sidrunikoort
    2 supilusikatäit toidupärmi
    ½–1 teelusikatäit soola (lisa maitse järgi rohkem või vähem)
    1/2 teelusikatäit jahvatatud pipart (lisa maitse järgi rohkem või vähem)
    1/2 teelusikatäit tšillihelbeid (valikuline - olenevalt sellest, kui vürtsikas sulle meeldib)
    hakitud basiilikut (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kõigepealt keeda pasta pakendil olevate juhiste järgi. Enne pasta kurnamist pane 2 supilusikatäit pastavett hilisemaks kasutamiseks (kastme valmistamiseks) kõrvale. Kurna keedetud pasta ja pane kõrvale.
    2. Samal ajal kui pasta keeb, lisa veganvõi suurele praepannile. Kui või on sulanud, lisa hakitud küüslauk ja šalottsibul. Küpseta 2-3 minutit, kuni need on aromaatsed.

    3. Seejärel lisa kikerherned ja spargel. Küpseta 5-8 minutit, sageli segades.

    4. Lisa kaerapiim, kõrvale pandud pastavesi, sidrunimahl, sidrunikoor, toidupärm, sool, pipar ja soovi korral tšillihelbed. Sega ja küpseta veel 2-3 minutit, et kaste pakseneks. Seejärel lisa keedetud pasta ja sega, kuni pasta on täielikult sidrunivõikastmega kaetud.
    5. Tõsta pann tulelt ja lase 2-3 minutit seista, et kaste pakseneks. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Seejärel puista pastale hakitud basiilikut ja serveeri soojalt. Nämma!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login