Vegan kikerhernejahust pannkoogid

    Koostisosad:

    1 tass (120 g) kikerhernejahu
    2 tl küpsetuspulbrit (või 1 tl söögisoodat)
    3 supilusikatäit suhkrut (kookossuhkur või erütritool)
    1/2 tassi + 2 supilusikatäit mandlipiima (vanilje, suhkruta või muu taimne piim teie valikul)

    Valikuline:
    1 tl vaniljeekstrakti
    1/2 tl kaneeli

    Valmistamine:


    1. Vahusta kausis kikerhernejahu, küpsetuspulber ja suhkur ühtlaseks massiks.
    2. Seejärel vahusta hulka suhkruta mandlipiim (vahusta ühtlaseks massiks). Pane tähele, et kikerhernejahu kipub kergesti kokku klompima – selle vältimiseks vahusta hoogsalt, kuni tükke pole enam. Võib jääda mõned tükid, aga mida vähem, seda parem! Ülipehme tekstuuri saamiseks võid taigna ka blenderis püreestada. MÄRKUS. Enne küpsetamist võid taignale lisada 1/3 tassi tumeda šokolaadi laaste või värskeid mustikaid.
    3. Kuumuta mittenakkuva kattega pannkoogipann keskmisel kuumusel. Määri pann kergelt umbes 1/2 teelusikatäie taimeõliga (oluline on mitte lisada liiga palju õli!).

    4. Lusikaga pane pannile 2-3 supilusikatäit tainast iga pannkoogi kohta, olenevalt soovitud suurusest.

    5. Küpseta 2-3 minutit ühelt poolt (kuni keskele tekivad mullid ja pannkooki on lihtne pöörata).

    6. Pista spaatel pannkoogi alla ja keera see ümber. Küpseta teist poolt veel 1 minut.

    7. Lase pannkookidel restil jahtuda ja korda sama ülejäänud taignaga – sellest kogusest peaks saama umbes 8 keskmise suurusega pannkooki.
    8. Serveeri pannkooke kohe vahtrasiirupi, banaaniviilude ja värskete mustikatega.

    Saagis: 8 pannkooki

    Retsept: theconsciousplantkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login