Koostisosad:
2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel niristamiseks)
Hakitud sibul
1/2 tassi hakitud sellerit
1/3 tassi hakitud porgandit
450 grammi brokolit, varred kuubikuteks lõigatud ja õisikud hakitud
3/4 tl meresoola
Värskelt jahvatatud musta pipart
1 kartul, kuubikuteks lõigatud
4 küüslauguküünt, hakitud
4 tassi köögiviljapuljongit
3 tassi kuubikuteks lõigatud leiba (röstsaia jaoks)
1/2 tassi "tooreid" india pähkleid
1½ tl õunasiidriäädikat
1/2 tl DIJONi prantsuse sinepit
1/4 tassi värsket tilli
1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 175 °C-ni ja kata 2 väikest küpsetusplaati küpsetuspaberiga.
2. Kuumuta oliiviõli suures kastrulis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, seller, porgand, brokoli varred, sool ja paar näpuotsatäit pipart ning hauta pehmeks (umbes 10 minutit). Lisa kartulid ja küüslauk, sega, seejärel lisa puljong ja keeda 20 minutit (kuni kartulid on pehmed). Lase veidi jahtuda.
3. Pane üks tass brokoliõisikuid kõrvale (vajad neid hiljem). Aseta ülejäänud õisikud aurutusnõusse ja aseta see 2-3 cm veega täidetud poti kohale. Lase veel keema tõusta, kata kaanega ja auruta 5 minutit (kuni brokoli on pehme).
4. Samal ajal aseta kõrvale pandud brokoliõisikud ja saiakuubikud küpsetusplaadile. Nirista peale oliiviõli ja puista peale näpuotsatäis soola. Küpseta, kuni leib on krõbe ja brokoli on pehme ning servadest pruunistunud (10-15 minutit).
5. Vala supp blenderisse, lisa india pähklid, õunasiidriäädikas ja sinep. Blenderda kreemjaks. Vajadusel blendeeri partiidena. Lisa aurutatud brokoliõisikud, till ja sidrunimahl. Blenderda, kuni brokoli on teiste koostisosadega segunenud, kuid mõned tükid on endiselt alles. Supp peaks olema paks. Kui supp on liiga paks, lisa soovitud konsistentsini vedeldamiseks 1/2 tassi vett.
6. Maitsesta supp ja serveeri kaussides praetud brokkoli ja röstitud leivaga.
MÄRKUS. Võid supile lisada paar supilusikatäit toidupärmi, et anda sellele eriti „juustune“ maitse!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login