Koostisosad:
12 sparglivart
3 supilusikatäit oliiviõli
2 küüslauguküünt (hakitud)
14 kirsstomatit või ploomtomatit
2 lõhefileed
3 tassi segasalatilehti
2 supilusikatäit fetajuustu
soola ja pipart (maitse järgi)
Salakastme jaoks:
2 supilusikatäit laagerdunud palsamiäädikat
3 supilusikatäit oliiviõli
1 tl mett
1/2 tl prantsuse sinepit DIJON
soola ja pipart (maitse järgi)
Valmistamine:
1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 1-2 supilusikatäit oliiviõli. Lisa hakitud küüslauk ja sega 30 sekundit. Lisa spargel, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 4-5 minutit (kuni pehme). Seejärel tõsta spargel taldrikule.
2. Lisa samale pannile üks supilusikatäis oliiviõli ja küpseta tomateid keskmisel kuumusel. Lase neil enne segamist 2 minutit pannil seista, kuni nad on pruunistunud. Seejärel sega ja küpseta veel 2-3 minutit. Tõsta tomatid taldrikule.
3. Lisa samale pannile lõhe (lisa vajadusel veel oliiviõli) ja küpseta keskmisel kuumusel, nahk allpool, 2-3 minutit. Maitsesta pealmine külg soola ja pipraga. Pööra lõhe ümber ja küpseta veel 1-2 minutit.
4. Jaga salatisegu kahe taldriku vahel. Lisa lõhe, spargel ja tomatid. Puista peale fetajuust ja nirista peale kastet. Head isu!
Portsjonid: 2
Retsept: downshiftology.com
Only registered users can comment.
Register or Login