Praetud riis muna ja köögiviljadega

    See on Hiina köögist inspireeritud retsept.

    Kõige paremini sobib ühe päeva vana keedetud riis. Võite kasutada ka värskelt keedetud riisi – laotage riis küpsetusplaadile ja hoidke enne selle retsepti valmistamist 1 tund külmkapis.

    Koostisosad:

    2 supilusikatäit + 1/2 tl neutraalset õli
    2 lahtiklopitud muna
    1/2 keskmist sibulat, hakitud
    2 keskmist porgandit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
    1 tass külmutatud herneid
    3 küüslauguküünt, hakitud
    1 supilusikatäis hakitud värsket ingverit
    Sibulat, hakitud
    4 tassi keedetud valget riisi (jahutatud)
    3 supilusikatäit sojakastet või TAMARI kastet
    1½ supilusikatäit röstitud seesamiõli
    2 supilusikatäit riisiäädikat


    Valmistamine:


    1. Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel 1/2 tl õli. Lisage munad ja praege, sageli segades, umbes 1 minut. Tõstke pannilt ja pange kõrvale.
    2. Pühkige pann puhtaks ja pange uuesti keskmisele kuumusele. Kuumutage veel 1 supilusikatäis õli, seejärel lisage sibul, porgandid ja herned. Praege, sageli segades, 3–5 minutit (kuni pehmenemiseni).
    3. Lisa pannile ülejäänud 1 supilusikatäis õli koos küüslaugu, ingveri ja rohelise sibulaga. Sega läbi ja lisa seejärel riis, sojakaste ja 1 supilusikatäis seesamiõli. Sega, et riis oleks kaetud, seejärel suru see ühtlaselt poti põhja. Küpseta aeg-ajalt segades 3–5 minutit. Riis peaks olema kergelt pruunistunud.

    4. Sega hulka ülejäänud 1/2 supilusikatäit seesamiõli, riisiäädikas ja lahtiklopitud munad. Kaunista rohelise sibulaga.

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login