See on Hiina köögist inspireeritud retsept.
Kõige paremini sobib ühe päeva vana keedetud riis. Võite kasutada ka värskelt keedetud riisi – laotage riis küpsetusplaadile ja hoidke enne selle retsepti valmistamist 1 tund külmkapis.
Koostisosad:
2 supilusikatäit + 1/2 tl neutraalset õli
2 lahtiklopitud muna
1/2 keskmist sibulat, hakitud
2 keskmist porgandit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
1 tass külmutatud herneid
3 küüslauguküünt, hakitud
1 supilusikatäis hakitud värsket ingverit
Sibulat, hakitud
4 tassi keedetud valget riisi (jahutatud)
3 supilusikatäit sojakastet või TAMARI kastet
1½ supilusikatäit röstitud seesamiõli
2 supilusikatäit riisiäädikat
Valmistamine:
1. Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel 1/2 tl õli. Lisage munad ja praege, sageli segades, umbes 1 minut. Tõstke pannilt ja pange kõrvale.
2. Pühkige pann puhtaks ja pange uuesti keskmisele kuumusele. Kuumutage veel 1 supilusikatäis õli, seejärel lisage sibul, porgandid ja herned. Praege, sageli segades, 3–5 minutit (kuni pehmenemiseni).
3. Lisa pannile ülejäänud 1 supilusikatäis õli koos küüslaugu, ingveri ja rohelise sibulaga. Sega läbi ja lisa seejärel riis, sojakaste ja 1 supilusikatäis seesamiõli. Sega, et riis oleks kaetud, seejärel suru see ühtlaselt poti põhja. Küpseta aeg-ajalt segades 3–5 minutit. Riis peaks olema kergelt pruunistunud.
4. Sega hulka ülejäänud 1/2 supilusikatäit seesamiõli, riisiäädikas ja lahtiklopitud munad. Kaunista rohelise sibulaga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login