Proovi neid grillitud baklažaaniviile grillikastmega!
Muide, grillikastme võid asendada mis tahes muu kastmega oma valikul, näiteks harissa, maapähklikaste või chimichurri.
Koostisosad:
2 keskmist baklažaani, lõigatud 2-3 cm paksusteks viiludeks
1 supilusikatäis meresoola (suurema osa soolast loputad hiljem maha)
Pihusta õli
1 teelusikatäis jahvatatud paprikat
1 teelusikatäis küüslaugupulbrit
1 teelusikatäis sibulapulbrit
jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
1/2 tassi teie valitud grillikastet
Serveerimiseks: hakitud ürte (valikuline)
Valmistamine:
1. Aseta suur kurn kraanikaussi. Aseta baklažaaniviilud kurni. Puista baklažaanile supilusikatäis soola ja sega kätega (nii et iga viil oleks ühtlaselt soolaga kaetud). Lase 20 minutit seista.
2. Aseta küpsetusplaat köögiletile ja kata see puhta köögirätikuga.
3. Baklažaan peaks olema palju niiskust eraldanud. Loputa baklažaanilõigud hoolikalt, et eemaldada liigne sool. Seejärel aseta pestud baklažaanilõigud puhta köögirätikuga vooderdatud ahjuplaadile. Nõruta baklažaan ja eemalda rätik, jättes ahjuplaadile ainult nõrutatud viilud.
4. Kuumuta grill kõrgele kuumusele.
5. Pihusta iga baklažaanilõigu mõlemad pooled ühtlaselt õliga. Maitsesta paprika, küüslaugupulbri, sibulapulbri ja pipraga (mõlemalt poolt). Võid puistata peale soola (valikuline).
6. Aseta baklažaanilõigud grillile. Küpseta, kuni need on altpoolt kõrbenud (umbes 3 minutit). Pööra baklažaanilõigud tangidega ümber. Jätka küpsetamist, kuni teine pool on kõrbenud ja baklažaan on pehme (umbes 3 minutit veel). Pintselda baklažaanilõigud grillikastmega ja keera ümber, et karamelliseeruda. Korda sama baklažaanilõigude teise poolega.
7. Serveeri grillitud baklažaanilõigud kohe; puista peale hakitud ürte (valikuline).
Saagis: 4-6 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login