Koostisosad:
1/3 tassi „tooreid“ india pähkleid, leotatud vähemalt 2 tundi; seejärel nõruta
2/3 tassi (160 ml) vett
1 tl kerget MISO pastat
1 supilusikatäis oliiviõli
1 keskmine šalottsibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
3/4 tl jahvatatud koriandrit
2 tl teralist sinepit
150 grammi rohelisi ube, lõigatud 5 cm tükkideks
meresool ja jahvatatud must pipar (maitse järgi)
2 purki võiube (või mis tahes valgeid ube), nõrutatud ja voolava vee all loputatud (kokku umbes 3 tassi)
2 tassi (500 ml) köögiviljapuljongit
3/4 tassi külmutatud herneid
1 supilusikatäis sidrunimahla
1/4 tassi värsket tilli, hakitud
Krõbe leib (serveerimiseks)
Valmistamine:
1. Valmista india pähklikreem: Blenderda võimsas blenderis india pähklid, vesi ja MISO pasta ühtlaseks ja kreemjaks massiks. Pane kõrvale.
2. Aseta kastrul või sügav praepann pliidile ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui see on kuum, lisa oliiviõli ja keera panni ümber. Lisa šalottsibul ja hauta, kuni see on pehmenenud ja klaasjas, umbes 5-6 minutit.
3. Lisa potti küüslauk, koriander ja sinep ning sega 30 sekundit. Lisa rohelised oad, maitsesta soola ja pipraga ning sega. Seejärel lisa võioad ja köögiviljapuljong. Sega ja kata kaanega. Lase keema tõusta ja hauta kaaneta, kuni rohelised oad on pehmed (umbes 8 minutit).
4. Kui rohelised oad on pehmed, lisa külmutatud herned ja india pähklikoor. Maitsesta uuesti soola ja pipraga. Sega, kuni rohelised oad on pehmed ja erkrohelised (umbes 2 minutit).
5. Lisa sidrunimahl ja till ning sega. Serveeri ube ja herneid kuumalt krõbeda leivaga. Nämma!
Saagis: 3-4 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login